Честно казано, индианците от Северозападния бряг са извън сферата ми на интереси(интересуват ме Равнинните номадски индианци).И затова не бих могъл да дискутирам задълбочено относно каменните брадви,които са използвали,все пак не вярвам съществено да са се отличавали от каменните брадви използвани в други географски региони,по-горе съм дал линк,където могат да се видят такива.
Томахока също е вид брадва и в Североизтока е бил използван като такава а не само като оръжие.Самият му дизайн е плод на вкуса и предпочитанията на Североизточните индианци, за техния стил на живот,това е била перфектната ежеднавна брадва,служеща едновременно и като инструмент и като оръжие.
Относно бобровата опашка,този дизайн не е бил преобладаващ и предпочитан за ежедневна употреба,най-разпространени са били касапските ножове(известни като butcher knives/scalpers),а в Североизтока за дърво са използвали т. нар. crooked кnives.Бобровата опашка не е удобна за дране,разфасоване на едър дивеч и нарязване на месото на много тънки парчета за безсолно сушене.Също не е добра за работа с дърво.
Повечето ножове са били от сравнително мека стомана (50-55HRC),обикновено са били с дължина 15-20см и дебелина 2мм,освен това голяма част са били халф танг,като цяло по характеристики това са си най-обикновени кухненски ножове.
Последно редактиран от 88 (03.05.2012 13:52:03)