XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#106 21.04.2020 15:21:26

kyshe
Редови

От: Русе
Регистриран: 15.03.2017
Уеб-сайт

Отг: Оцеляване при епидемия

Тенарес написа:

Да напиша и аз нещо.Течноста за чистачки от 1 година по изискване се прави от етилов спирт.аз участвам в такова производство.Спирт има.Техническия става за дезинфекция след разреждане с вода иначе е 99,4%.На литър спирт се слага 300мл вода.Относно метанола стига глупости.Работил съм 17 години с метанол.Отровен е единствено при поглъщане съответно 10мл -ослепяване 20мл смърт.Иначе това за пари и попадане върху кожата е несъстоятелно.Маските.Говорил съм с лекар доста добър.Та той ми каза противогаз и защитно облекло-това е истинската защита.Всички парцали дето ги носите не стават.Маска става ако е респираторна с филтри като противогаза и очила.иначе тези с клапанче ффп3 и незнам си какви в никав случай а са и по 30 лева.За сравнение един противогаз е 4 лева.А за запасяването се запасявайте с храни с голям срок.примерно МРЕ знаете за какво става въпрос-храна за оцеляване.Не се знае колко ще продължи това и какво ще стане за в бъдеще.Апропо техническия спирт е чист спирт но с добавка да не става за пиене.Не е отровен.

Синтетичният етанол съдържа нежелани примеси, затова се използва само за технически цели.

Чистият алкохол (етанолът) е основа на всички спиртни напитки и като такъв се облага с акциз, което го оскъпява значително. За да отпадне облагането, към етанола се добавят различни вещества, които го правят негоден за консумация. Такъв алкохол се нарича денатуриран. С други думи има добавки, които го правят отровен, за да не може да се прави ракия от него. До колко такъв продукт с добавени отрови става за дезинфекция всеки сам си преценява. Относно метанола - още е доста разпространен при течности за чистачки, въпреки наредбите. Разликата в цената метанол/етанол е огромна, а фирмите търсят максимална печалба.

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.

Офлайн

1

#107 01.05.2020 18:07:41

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Офлайн

1

#108 06.05.2020 20:56:26

Тенарес
Блокиран

Регистриран: 20.11.2016

За оцеляване при пандемия е най добре военен противогаз през ,който може да се поемат течности.Химическо облекло от нефтохим,което издържа на доста неща.Трябва да имате и средства за обеззаразявене преди сваляне на облеклото.Зависи ккакви са условията може да ви трябва и бронежилетка.

Evil never die's.it's only wait's to be reborn!

Офлайн

0

#109 06.05.2020 21:48:26

kyshe
Редови

От: Русе
Регистриран: 15.03.2017
Уеб-сайт

Тенарес написа:

За оцеляване при пандемия е най добре военен противогаз през ,който може да се поемат течности.Химическо облекло от нефтохим,което издържа на доста неща.Трябва да имате и средства за обеззаразявене преди сваляне на облеклото.Зависи ккакви са условията може да ви трябва и бронежилетка.

Колега, интересува ме от къде да го намеря тоя противогаз, през който могат да се поемат течности? Аз преди години съм виждал противогаз със сламка, но е много дебела и в края и виси консерва. Бронежилетката къде се носи? Под облеклото или се облича отгоре?

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.

Офлайн

0

#110 07.05.2020 01:57:15

Тенарес
Блокиран

Регистриран: 20.11.2016

Противогаза е руски модел ГП7 ВМ.има го в олх.Преди беше на цена около 20 лева за брой.Бронежилетката и двамата знаем че се носи под облеклото-достатъчно е широко.нали знаеш какво ще ти се случи ако те видят по време на пандемия с пълна количка ядене.хех.Та затуй малко защита не е излишна.

Evil never die's.it's only wait's to be reborn!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff