Тенарес написа:Да напиша и аз нещо.Течноста за чистачки от 1 година по изискване се прави от етилов спирт.аз участвам в такова производство.Спирт има.Техническия става за дезинфекция след разреждане с вода иначе е 99,4%.На литър спирт се слага 300мл вода.Относно метанола стига глупости.Работил съм 17 години с метанол.Отровен е единствено при поглъщане съответно 10мл -ослепяване 20мл смърт.Иначе това за пари и попадане върху кожата е несъстоятелно.Маските.Говорил съм с лекар доста добър.Та той ми каза противогаз и защитно облекло-това е истинската защита.Всички парцали дето ги носите не стават.Маска става ако е респираторна с филтри като противогаза и очила.иначе тези с клапанче ффп3 и незнам си какви в никав случай а са и по 30 лева.За сравнение един противогаз е 4 лева.А за запасяването се запасявайте с храни с голям срок.примерно МРЕ знаете за какво става въпрос-храна за оцеляване.Не се знае колко ще продължи това и какво ще стане за в бъдеще.Апропо техническия спирт е чист спирт но с добавка да не става за пиене.Не е отровен.
Синтетичният етанол съдържа нежелани примеси, затова се използва само за технически цели.
Чистият алкохол (етанолът) е основа на всички спиртни напитки и като такъв се облага с акциз, което го оскъпява значително. За да отпадне облагането, към етанола се добавят различни вещества, които го правят негоден за консумация. Такъв алкохол се нарича денатуриран. С други думи има добавки, които го правят отровен, за да не може да се прави ракия от него. До колко такъв продукт с добавени отрови става за дезинфекция всеки сам си преценява. Относно метанола - още е доста разпространен при течности за чистачки, въпреки наредбите. Разликата в цената метанол/етанол е огромна, а фирмите търсят максимална печалба.
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.