XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 20.03.2020 18:03:15

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Отг: Оцеляване при епидемия

Само да уточним, че чумата се разпространява чрез бактерии а не вируси. Като имаш предвид, че китайците се хранят с всичко, което се движи, пълзи, лети, скача и тн, при това много от субпродуктите ги приемат в сурово състояние, не преминали термична обработка, за мен, лично не е изненадващо, че такива места са извор на зарази.
Ракията ми около 45 - 50 градуса, хората с големите пушки, обикновено ги контролират хора с още по-големи пушки или с малки пишки.
60 градуса е за масажи бе, младеж! Ракията ти трябва да е толкова силна, че да можеш да се жабуриш и гаргариш с нея.  Ако 60 градуса ти е силна, направи я около 50, но ако нямаш практика питай баща ти или друг по-възрастен мъж на който имаш доверие.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#62 21.03.2020 08:17:07

Zagy
Редови

От: София
Регистриран: 12.03.2013

Аз не бих бързал да вярвам, че в Китай няма нови заразени... комунетата обичат да крият и потулват, така че...

С добра дума и с пистолет в ръка се постига много повече, отколкото само с добра дума. - Ал Капоне

Офлайн

2

#63 21.03.2020 08:31:21

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

china-trop-2020056-0.jpg

Това е въздуха на Китай преди и след карантината.

coronavirus-italy-no2-1584131426505.png

Ето я и Северна Италия. След карантината в Италия различни видове водни животни започнали да се връщат около много замърсеното място. Преди карантината може би е нямало почти никакви риби.

Орел пазител

Офлайн

0

#64 21.03.2020 09:35:52

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Емос написа:

https://i.postimg.cc/0rFXBGrp/china-trop-2020056-0.jpg

Това е въздуха на Китай преди и след карантината.

https://i.postimg.cc/pycMXnrT/coronavirus-italy-no2-1584131426505.png

Ето я и Северна Италия. След карантината в Италия различни видове водни животни започнали да се връщат около много замърсеното място. Преди карантината може би е нямало почти никакви риби.

Ако прочетеш какво биоразнообразие има в Чернобилската атомна зона .....Човека е по страшен и от радиацията

Офлайн

3

#65 21.03.2020 11:12:45

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

То и тока е по страшен от глада.:)

Офлайн

0

#66 21.03.2020 14:44:17

Aht1
Редови

Регистриран: 04.10.2017

Завземането на изоставени от човека територии, от страна на животните и растенията е неочаквано бърз процес. Пример: преди 1-2 години правеха ремонт на Южния парк и беше заграден, напрактика през повечето време нямаше хора. Аз минавах от там сутрин на път за работа. Направи ми впечатление, че се появиха глутници бездомни кучета, които преди ги нямаше. Обикновено в парка се забелязват не повече от 2-3 помияра. Т.е. по време на и след изолацията е възможно човек да срещне животни, диви или полудиви, където преди ги е нямало. По това време просто няма да има хора, които да държат животните на страна само чрез присъствието си.
Очаквам да станат по-забележими по улиците групички бездомни кучета. Още повече, че ресторантите, от чиито боклуци се хранят, са затворени.
Друг пример: в къща, в която не се живее изобщо от около 3-4 години, 2 или три стъбла повет бяха влезли през затворена врата и бяха прорастнали около няолко метра. За целта растенията бяха използвали съвсем дребни пролуки. В двора на къщата имаше изникнали дръвчета, там където преди това е имало пътеки. Т.е. при липсата на хора може да се очаква дори изчезването на пътеки в гора. Природата лесно си завзема изгубените територии.
Като се замисли човек това е естественото състояние на нещата - всичко в Европа да бъде покрито с различна растителност, из която да се промъкват различни животни. Градовете на хората са отклонението ...

Последно редактиран от Aht1 (21.03.2020 14:47:23)

Офлайн

3

#67 22.03.2020 00:49:07

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Така.

Първо - радвам се да видя, че във Форума се води спокойна и смислена дискусия.

Второ - Емос, спри да пишеш глупости или ще ти нашия бана. Същото ще споходи всеки, който го напъне да влезе в полето на конспиративните теории, илюминатите, билдербергите, жидомасоните и прочее глупости. Важно е да запазим максимално спокойствие и трезва преценка - едно от първите правила на бушкрафта.

Трето - мерките са ясни. Лична хигиена, минимум социални контакти. До тук това се е доказало. Да тегаво е, ама ще го изтърпим още 1-2 седмици. Не пречи да си имате скътани запаси в къщи, не щото Слънцето ще угасне и всички ще умрем в адски мъки, а просто за да не ви се налага да се бутате в тълпите по магазините и т. н.

По повод дезинфектантите - днес ме светнаха че течностите за чистачка са на основата на етилов алкохол. Не знам дали е вярно, но поне ги има още по бензиностанциите...

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

3

#68 22.03.2020 01:25:16

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

Не е разумно да се неглижират мерките на тоя..щаб. Ако си към 40-60 дори годишен средностатистически българин /с пороците пушене, пиене,кръвно, малко диабет и още по избор.../  и направиш една хубава пневмония - като нищо ще ритнеш камбаната.

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

1

#69 22.03.2020 01:38:38

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Именно това казвам и аз, док. Следваме съветите, на лягаме си парцалите... И това ще мине.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#70 22.03.2020 09:40:40

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Хора, белината върши ли работа?

В железариите има изобилие от нея и струва лев и нещо.

Някаква идея в какво съотношение се смесва с водата?

Какви защитни средства се ползват когато се работи с такива препарати?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 … 0%B8%D1%82

Гледам, че не е съвсем безопасна...

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#71 22.03.2020 10:00:26

ivan_sh.
Редови

От: гр. Шумен
Регистриран: 06.03.2016

Здрасти, като бивш сан. инспектор, smile мога да кажа че е една част белина на десет части вода.

Офлайн

2

#72 22.03.2020 10:06:25

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Течностите за чистачки най-често са с метилов алкохол. Става за дезинфекция, ама на неживи обекти и за предпочитане навън, щото е отровен. Иначе и аз за течността се сетих първо, като казаха, че спирта свършил...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

3

#73 22.03.2020 13:36:15

osobso
Сталкер

От: София
Регистриран: 27.05.2016

windwarrior написа:

Трето - мерките са ясни. Лична хигиена, минимум социални контакти. До тук това се е доказало. Да тегаво е, ама ще го изтърпим още 1-2 седмици. Не пречи да си имате скътани запаси в къщи, не щото Слънцето ще угасне и всички ще умрем в адски мъки, а просто за да не ви се налага да се бутате в тълпите по магазините и т. н.

Напълно съм съгласен с мерките, но не и със срока. Нека не се заблуждаваме. Пика се очаква към края на Април. Няма да  са няколко седмици, а няколко месеца и трбва да се подготвим психически за това! Няма място за паника.

In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

1

#74 22.03.2020 13:59:34

Aht1
Редови

Регистриран: 04.10.2017

Относно дезинфектантите. Доста препарати съдържат алкохол - не етилов, а изопропилов. Последният също върши работа за дезинфекция. На етикета трябва да пише какво съдържа съответният прерарат за чистачки, за миене на стъкла, за обезмасляване и т.н. Алкохолите лесно се разпознават по миризмата им "на спирт". Изопропанолът мирише подобно на етиловия, а метанолът почти няма мирис - работил съм с чист и трудно се усеща нещо. Метиловият спирт вероятно също става да дезинфекция, но трябва да се има предвид неговата токсичност - отравяне може да настъпи чрез неговото пиене, но и чрез вдишване на голямо количество пари, както вероятно и през кожата. Така, че трябва да се работи внимателно, при добра вентилация и с ръкавици.

Офлайн

1

#75 22.03.2020 17:25:06

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Изпаренията а метиловият спирт са толкова опасни колкото и поглъщането му. Имам спирт за горене но не го използвам по тази причина. Евентуално ще стане за изтривалка пред входа, но за там предпочитам разтвор на белина във вода. Ванката каза 1: 10 значи - 1: 10 и действаме.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

2
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff