XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 21.04.2011 10:15:30

Green
Редови

Регистриран: 06.10.2010

Да се похваля

Не се сдържах и решех да се похваля и тук.
От вчера официално ме направиха председател на клуба на ученика турист.Само след година членуване  smile  Сега на мен ми се пада по голямата отговорност по организацияна та клуба,аз ще избирам походите и лагерите къде да се състоят и каквото още трябва дори и досадната документация.
Не знам какво мислите вие но за мен това си е постижение преди година когато отидох в този клуб не знаех абсолютно нищо за нищо (буквално) в последствие се научих доста неща  за кратко време и след като попаднах на блога и форума на Стоян задобрях до толкова че да ми се доверят напълно,което си е учудващо заради една моя глупост което бях направил още на първия ми поход.

Офлайн

0

#2 21.04.2011 10:17:00

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Уеб-сайт

Отг: Да се похваля

Честито! wink Постарай се да са доволни от избора си! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 21.04.2011 10:17:54

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Браво! Успех занапред и гледай да оправдаеш доверието, което са ти гласували  wink

Офлайн

0

#4 21.04.2011 10:18:32

Arshinkov
Редови

От: Самоков
Регистриран: 04.12.2009

Честито и умната,браво

„Природата не е враждебно разположена към човека, но той, като не я познава и разбира, сам се ограничава и отделя от нея, като иска да я победи, да я завладее, да й господарува. В Природата съществуват разумни закони, които управляват цялото Битие.”

Офлайн

0

#5 21.04.2011 10:24:38

Green
Редови

Булуаря както казва един приятел.Ще се старая да отговоря на очакванията,вече съм намислил с какво да ги занимавам даже съм наумил да направим и някакъв вид сървайвал-бушкрафт лагер,понеже за да ходи човек в планината трябва да знае какво да прави ако се изгуби (не че на практика мога много от нещата които са нужни но ще се изуча с ваша помощ)

Офлайн

0

#6 21.04.2011 10:29:07

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Честито! Да им скъсаш д.тата от организации!  big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#7 21.04.2011 10:39:59

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Честито, голяма отговорност си поел ! И умната, както каза и Аршинков.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 21.04.2011 10:54:48

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

Не бързай с сървайвал-бушкрафт лагера много за да няма после аварии . Като за начало наблегни на еднодневни разходки в района . Трябва на теб да ти е ясно какво се прави преди да водиш другите . Свържи се с някой местен туристически клуб предполагам , че ще ти помогнат и е добре да имате някой опитен водач при по-сериозни преходи , особено ако е с преспиване . Да си лидер не е лесно и не е само фукане пред другите . Даже трябва да мислиш в обратната посока т.е. да се бориш с егото си , да се грижиш за другите , да поемаш отговорност и т.н. Четейки изказванията ти тук във форума смятам , че не си готов още за това , но може и да греша . smile

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#9 21.04.2011 15:46:20

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Честито Green !!!

Наистина първоначалната еуфория бързо отминава и после следват отговорностите. Идва момент, в който трябва да се вземе важно и единствено правилното решение. Именно тогава всички ще се обърнат към тебе и ти трябва да се проявиш в правилната посока, зада оправдаеш доверието, което ти е гласувано. Така ще заслужиш признанието на групата. Ако започнеш да мънкаш и мрънкаш, скоро ще има конкурс за нов председател.

Относно походите - започнете в началото тематично - на излет с придобиване на умение по един конкретен въпрос. Ти като председател е задължително да се подготвиш още от предният ден теоритично, а ако имаш възможност и практически. Използвай също метода - преди всеки излет или поход, поне седмица по-рано да поставяш предстоящата тема на цялата група и всеки каквото може да прочете, научи или подготви. Но задължително ти трябва да знаеш най-много! Така ще можеш да контролираш и поправяш грешките.

Спокойно можеш да се възползваш от темите във форума или блога на Xenos, където всичко е систематизирано и ще ти бъде от голяма полза. Като ги подкараш отгоре на долу - огън, вода, подслон, храна, растения .... има материал поне докато станеш на 30 ...  smile

Пожелавам ти успех!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#10 21.04.2011 16:12:07

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

честито smile татко цял живот е водил туристически групи, а аз панически бягам от многото хора big_smile е, едно две изключение може в годината smile

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#11 21.04.2011 17:51:48

djinko
Редови

От: Варна
Регистриран: 15.10.2010

Тук има хора с внушаващ респект опит, и ако се вслушваш в техните съвети, мисля че няма да имаш проблеми. smile
Успех в новото начинание.

Всичко, което е далеч от морето, е провинция.  :-)))))
Memento mori

Офлайн

0

#12 21.04.2011 18:27:15

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Поздравления! Отговорността за други хора е много полезна за изграждане на характера на мъжа. Колкото по-рано започнеш ... Няма да ти обяснявам колко е трудно, защото вече има много коментари в този смисъл. Искам само да ти кажа, че ако подходиш отговорно към задачата, това ще е страхотна подготовка за бъдещата ти реализация в живота. Дерзай!!! (или Банзай ли беше? smile ) А бе и двете за всдеки случай.

П.П. Писах ти на лични по друг повод.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#13 21.04.2011 18:27:44

slu4ajna
Редови

От: Русе
Регистриран: 26.12.2009
Уеб-сайт

Браво, винаги съм знаела, че ще стане човек от тебе:))

Офлайн

0

#14 21.04.2011 20:10:34

Green
Редови

Не бързай с сървайвал-бушкрафт лагера много за да няма после аварии . Като за начало наблегни на еднодневни разходки в района . Трябва на теб да ти е ясно какво се прави преди да водиш другите . Свържи се с някой местен туристически клуб предполагам , че ще ти помогнат и е добре да имате някой опитен водач при по-сериозни преходи , особено ако е с преспиване . Да си лидер не е лесно и не е само фукане пред другите . Даже трябва да мислиш в обратната посока т.е. да се бориш с егото си , да се грижиш за другите , да поемаш отговорност и т.н. Четейки изказванията ти тук във форума смятам , че не си готов още за това , но може и да греша . smile

Не знам как си ме разбрал, но аз не съм казал, че ще водя походите и не съм се уточнил. Този клуб е към туристическото дружество, така че това, което го говориш за фукането пред другите няма да ми пречи на мен. Не че се фукам много(поне така мисля).

Пак благодаря на всички за съветите и за всечко. Аз в горния пост го казах, но пак ще го кажа, за сега няма да ставам водач по походите - нямам необходимия опит и знания. Затова аз ще се грижа поне първоначално да занимавам връстниците, които също са членове, с организирането на походи и лагери и там вече по организацията.  Не съм се изразил както трябва явно затова не сте ме разбрали

Иначе подхода ми най вероятно ще бъде както каза RELAX:

...е задължително да се подготвиш още от предният ден теоритично, а ако имаш възможност и практически. Използвай също метода - преди всеки излет или поход, поне седмица по-рано да поставяш предстоящата тема на цялата група и всеки каквото може да прочете, научи или подготви...

То самата организация на клуба винаги е била такава и такава смятам да си остане.

edit windwarrior: Green, друже, не искам да звуча като даскалицата ти по български език, ама поне ползвай препинателни знаци и главни букви бе човек smile Голям човек си вече, покажи малко уважение към езика, на който са писали твоите прадеди. Не се заяждам, просто моля smile

Офлайн

0

#15 21.04.2011 20:47:41

Ийон Тихи
Редови

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011

Поздравления, Green  smile

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff