XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#121 16.05.2017 17:13:23

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Отг: Забрана на къмпингуването - да реагираме навреме.

ОК, аз ще съм там въпреки силния дъжд дето се изсипа преди малко.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#122 17.05.2017 10:28:11

Niki
Редови

Офлайн

0

#123 10.08.2017 17:19:58

Niki
Редови

Пак се почва:

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestv … ha-6072520

Нямаме управници, а мърши...

Офлайн

1

#124 10.08.2017 19:39:49

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Ми явно пак ще излизаме. То не, че много им пука на тия оядени и главозамаяни политици ама ние ще си излезем да им покажем, че така не става.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#125 10.08.2017 19:42:09

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

А как е в белите страни? Дори в Гърция... Не се заяждам, просто питам.

Последно редактиран от Kent (10.08.2017 19:47:51)

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#126 10.08.2017 20:59:00

Кольо
КорифееЦ

Мене ме вълнува повече как е в България. В Гърция има много места разрешени за диво къмпиране. Проблемът при тях е в паленето на огън а не в самото къмпиране.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#127 10.08.2017 21:17:24

Kent
Wee Willie Winkie

Абе аз не съм против дивото къмпиране, но преди две години ходихме на Кара дере отзад в една гора да търсим пещера с водопад. това е до плажа. Това което видях там в гората силно ме настрои срещу - секи да си разпъва палатката където иска, ако ме разбираш. Ако искаш ще го опиша  цветно и с епитети. В Германия е лесно примерно, сяка педя земя е часна.Ше опънеш някъде, ма и теб ше те опънат /глоба/  Аз си нося боклука, сера в дупка с вар. А колко правят нещо друго задавал ли си си въпроса. Ае така да остане положението, а????

Офлайн

0

#128 11.08.2017 10:21:31

Кольо
КорифееЦ

Кент, възмущението ти е разбираемо. Аз се възмущавам от същите неща. Всеки мой излет в планината или ходенето ми до спирката в София да си взема рейса се превръща в оборка. Но(!!!) забраните за бивакуване не решават проблема а създават още един. Не може да се жертват свободите на хората заради някакви миризливи, нискострастни хора. Днес ще забранят палаткуването на морето, утре на язовир, вдруги ден трябва да се крием като партизани за да се съберем на форумна сбирка. Не забранителен режим а закони и правила, които се спазват е решението.
А в случая става дума просто за закъснели мутренски мераци да се строи на малкото все още не застроени места по морето.

Ръдиард Киплинг

Офлайн

3

#129 11.08.2017 18:13:35

Seeker
Редови

От: гр. Варна
Регистриран: 05.02.2017
Уеб-сайт

Миналия уикенд разпънах палатката на Шкорпиловци, преди горичката на плажа. После се разходих на там, за да видя дали това което пишат е вярно.
Беше неква ужасна смрад, буклуци навсякъде, заградени местенца обособени като дворче. Абе с две думи беше ужас. Да не говорим за джангъра който беше до 00,00 ч. На Паша дере същото, само че там бесняха до 3 сутринта. На Пашата бях попредния уикенд. Няма тоалетни ....... Ужас. Съгласен съм да платя някаква нормална сума за обща тоалетна и баня, ама не да ми излезе 50 на ден къмпингуването. То по-евтино ми излиза на хотел.
По приемливо е да сложат минимални такси и най-елементарното тоалетни, че всичко е минирано и наторено в околностите.

Офлайн

0

#130 11.08.2017 18:16:10

Kent
Wee Willie Winkie

На Пашата преди години имаше и един раздрънкан фургон пълен с топла бира...
Езерец е твойто място, има кенеф и боклук таксата май е два лева на палатка ама рядко я събират...

Офлайн

1

#131 11.08.2017 18:22:58

Seeker
Редови

Уеб-сайт

Мерси, ще го пробвам. Ако има и повечко тишина, направо ще е супер.

Офлайн

0

#132 11.08.2017 18:26:52

Kent
Wee Willie Winkie

rosko от форума често ходи. дори до оня ден бяха там, ако не те мързи влез в чата, същия често пише там. Поздрави.

Офлайн

0

#133 11.08.2017 20:30:42

Niki
Редови

Това което видях там в гората силно ме настрои срещу - секи да си разпъва палатката където иска, ако ме разбираш. Ако искаш ще го опиша  цветно и с епитети. В Германия е лесно примерно, сяка педя земя е часна.Ше опънеш някъде, ма и теб ше те опънат /глоба/  Аз си нося боклука, сера в дупка с вар. А колко правят нещо друго задавал ли си си въпроса. Ае така да остане положението, а????

Напълно те разбирам.

Но аз ще дам друг пример. Миналата година събрах един чувал и няколко торби боклуци от мястото където се влива Бяла река до края на плажа на юг - 90% очевидно изхвърлени от морето или довлечени от реката.

Тази година бивакувах за няколко дни на същото място. Разходих се на юг - не чак до края но достатъчно. Нямаше никакви боклуци. А близо до нас имаше доста голяма компания с голям бивак. Предполагам, че те са свършили работата, която аз свърших миналата година.

Има хора и хора... Не мисля, че е удачно да се слагат забрани заради някакви мърши. Мършите дори и за ден да отидат на плажа ще оставят боклуци.

По приемливо е да сложат минимални такси и най-елементарното тоалетни, че всичко е минирано и наторено в околностите.

Аз съм за скромни такси от 1-2 лева на палатка на вечер ако знам, че парите ще отидат за тоалетни, почистване и т.н...

Офлайн

3

#134 12.08.2017 00:26:40

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Наличието на унтерменши сред къмпингуващите, не е повод да се забрани къмпингуването като цяло. Колкото и удобна да е тази теза на чугунените тикви, които искат да разширят Слънчака от Резово до Дуранкулак. По същата логика, по която наличието на пияни шофьори не е повод да се забрани изцяло шофирането в РъБъ.

Като има нарушители - хващаш ги за ушите и ги глобяваш. Искрено, лично и конкретно. А не палиш целия дюшек за да изгориш няколко бълхи.

И въобще - ако Рагин-овците си мислят че ще си напълнят бетонените бункери с БГ туристи само с принудителни мерки.... сериозно са се объркали. Пари да ми дават - не бих си букнал почивка на клоаката наречена БГ черноморие. Да го духат под вода, сичкото хотелиери и прочие бузинесмани.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

5

#135 12.08.2017 09:30:25

Seeker
Редови

Уеб-сайт

Точно така. Държавен контрол с участието на еко организации, елементарни правила за опазване на месноста и природата, ниски такси 2-5лв.. Който смята, че е повече от другите и по- интересен, шут в гъза и да си разпъва палатката в двора.
И това дето го коментираме е хубаво, ама ще си остане на приказки. Защото тиквите дето ни управляват имат други планове.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff