Аз да си призная за Silky не бях чувал. От теб научих и не ми се наложи да минавам през твоите терзания. Но виж за брадвите минах през всичко и почнах с Husqvarna(Къмпинг брадва). Въобще не е лоша м/у другото. Идеална работа върши. После от келешлък си накупих и по-класни. Та сега си имам няколко резервни. Но както писах в темата по-горе - все по рядко ползвам брадвата в гората. Триона върши много по-лесно и безшумно същата работа. За огън не ти трябват дръвчета над 10 см. Триончето отлично се справя. !10 см - няма смисъл да ги цепиш. Та брадвата става малко излишна. Това не пречи да си я мъкна за всеки случай 
М/у другото брадвата основно я ползвам да трепя стършели на вилата. Вечер гадините се въртят около лампата и ги млатя с тъпото на брадвичката. Един път не успях да я намеря и реших да ползвам метлата. Груба грешка. Много са твърди и метлата само ги ядосва. НЕ ПРАВЕТЕ ТАКАВА ГРЕШКА. Забоде ме и цяла вечер се мятах, кат диво прасе и за малко да се гътна. Хубаво, че не съм алергичен и съм зареден с урбазон и адреналин. До адреналин не се стигна, но бях много зле. До тогава знаех на теория какво е анафилактичен шок, ама на практика е голяма гадост. Тресеш се. повръщаш, въздух не ти стига. Не очаквах да е толкова зле. И пепелянка ме е хапала, и усойница, и дракон и скорпид ме е бодвал. Ама това стършела наистина е по-опасен от всичко друго в БГ.
Последно редактиран от osobso (17.01.2017 01:32:37)
In vino veritas, in aqua sanitas.
Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен