XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 07.04.2011 18:28:26

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Extreme wingsuit basejumping

Чудя се колко ли трябва да не те слуша главата за да опиташ нещо

Аз лично даже няма да имам нужда от димка на крака - ще маркирам пътя си с топла жълта течност smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#2 07.04.2011 19:38:21

Huku
Редови

Регистриран: 22.01.2011

Отг: Extreme wingsuit basejumping

Абе не дадоха нито един да се приземява, не знам дали не са камикадзета  big_smile
Много яко е, предполагам че така изглеждат нещата от птичи поглед.

Born to be wild

Офлайн

0

#3 07.04.2011 19:47:05

windwarrior
Зла Гад

Към края на клипа има един-двама как си отварят парашутите. А и самите парашути са ясно видими на повечето снимки.

От птичи поглед как изглеждат нещата и аз знам - скачал съм с парашут. Ама тия ненормалници пикират съвсем ниско над земята и из разни каньони - ей от това ми се стяга сфинктера, аз нямам нервите да го направя smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 07.04.2011 20:35:31

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Имам мерак да скоча с парашут не ме е страх,обаче е така на един аквапарк много висока парзалка имаше и без да се замисля се пуснах и напрао се препарирах до края.Всичко ми се стегна не знам как да реагирам направо и това ми е страха, иначе мерак голям.

Офлайн

0

#5 07.04.2011 20:45:12

windwarrior
Зла Гад

Нема се пУашиш. Аз при единствения ми (засега) скок с парашут не помня въобще как съм скочил от самолета, до момента в който ми се отвори купола имам само много откъслечни спомени. Хората с които скачах, казаха че съм бил много мълчалив, и приятно зелен на цвят. От самолета скочих полу-припаднал. Е, поне не повърнах и не се напиках (имаше и такива случаи). От там нататък беше даже приятно - халтавиш се из въздуха, пълно спокойствие, ако имах цигари в себе си - даже бих си запалил една. До приземяването де - там беше неприятно smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 07.04.2011 21:09:48

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Това е древната мечта на човека - да може да лети!  И то без никакви уреди, апарати или .... просто така - да лети като птиците.

Аз лично като юноша бльеден много често съм го правил този номер ..... - ама на сън,  smile много яко преживяване, дори и на сън, но за съжаление винаги завършваше с разтърсващто преземяване и ..... кошмарно сабуждане!  mad

Още Леонардо е правил какви ли не опити - известни  от скиците му, и по-късно от филмираните варианти на мемоарите му. Опитите са плачевни.

От клипчето наистина виждаме супер екстремно изпитание от съвсем "примитивен" характер. /В смисъл - без нищо допълнително, освен обтекаем костюм + малък парашут и много смелост/ Наистина за това се иска голямо сърце и .... яко "дупе"!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#7 07.04.2011 21:19:57

windwarrior
Зла Гад

RELAX написа:

Наистина за това се иска голямо сърце и .... яко "дупе"!

Испанската дума е cojones, и съвсем не означава "дупе" smile

Което от друга страна е много странно, защото заедно с нас скачаха едни весели и смешливи девойчета (спортни парашутистки, ние бяхме по линия на ОСО), дето чисто физиологично няма как да имат гореспоменатите cojones.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 08.04.2011 00:14:25

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

То хубаво няма да се плаша , ама има ли някакъв шанс да ми се пръсне сърцето от адреналин, защото знам , че на 90% и повече самоубийци,които скачат от високо умират още във въздоха точно от пръснато сърце.

Офлайн

0

#9 08.04.2011 10:19:19

windwarrior
Зла Гад

Ми да ти кажа не съм чувал за починал парашутист от инфаркт във въздуха. Иначе въпроса ти е съвсем резонен.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#10 08.04.2011 10:21:41

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Едно е да те е страх, когато допускаш да се случи нещо лошо - друго е да знаеш 100% финалният изход! wink

П.П. Силно се съмнявам, че човек може да умре за 2-3 секунди! wink Мозъка умира напълно след 15-тата минута примерно! Спирането на сърцето не значи моментална смърт. Има известно време, в което си в съзнание, след това го губиш, и както казах - минават доста минути, докато може да се приеме че си мъртъв. wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#11 08.04.2011 15:41:11

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Братлета, това е болест. МНого хубава амаа аз не ща да се разболявам. Много хора ще опръскам докато се приземя. tongue

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff