Чудех се има ли подобна тема място във форума - решението разбира се ще е на екипа - администратор и модератори, но
... част от модерния бушкрафт - т.е. това което ни залива от Youtube и чужбински форуми са идеите как са живели мужиците преди 100/200 години, когато все още е имало диви територии в северна америка, а както знаем - на всеки мужик от време на време му се налага да се обръсне - като едно време инструментът е бил един - straight razor.
Няма съвременна самобръсначка или дори качествена safety razor с бръснарски ножчета, която да замени комбинацията от добър бръснач+ добър камък+отренирана ръка...
като нищо може да се окаже че във форума има фенове на това бръснене и да споделят опита си.
Аз съм нов в тази област, тепърва имам да уча много, но малко по-малко нещата ще си дойдат на мястото:
Срам не срам - ето ми ги първите две тренировъчни видео клипчета в опити да заточа бръснач:
за тренировъчен бръснач използвам ето това:
aesculap е марката - може да са правени в полша, може да са правени и в дойчланд около но по-вероятно след ВСВ
А камъчетата - са част от камъчетата, които Ви представям в темата с ревютата...
Life is GOOD! http://www.youtube.com/user/stefanwolf88