XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#91 03.01.2014 11:09:00

OXYGEN
Редови

От: София
Регистриран: 04.12.2009

Отг: Дебати за остриетата на "MANLY" COMRADE

Аз лично не съм толкова възмутен от качествата на ножа.
Недопустимо е отношението на производителя, а още повече защитниците им тук, които се опитват да изкарат болшинството поръчали някакви префърцунени капризни малоумници, пък видиш ли Менли съвсем в реда на нещата можели да ти предложат качество на късмет и срокове не значещи нищо.

Офлайн

0

#92 03.01.2014 11:30:08

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

разбира се, че отношението е показателно за качествата на една фирма, но лично аз не мога да коментирам, тъй като нямам впечетления. очаквам хора, които са имали преки взаимоотношения с манли да споделят. чак тогава мога да си правя някакви изводи!
п.п. това, че още няма развитие по случая /а може и да има и да не знаем/, го отдавам на времето - празничните дни. очаквам всеки момент нещата да се изяснят.

Офлайн

0

#93 03.01.2014 11:40:07

The Mechanic
Редови

Регистриран: 01.12.2012

Айде и аз не се стърпях. .....
-ножката има дефект
-потърпевшите по собствено желание могат да търсят рекламация
-любопитните могат да се сдобият с информация за характера на дефекта

Ние какви ги бистрим тука?
Не е ли по-нормално да се изнесе информация по горните три точки, да се допълни и всеки да си вземе собственото решени за покупка или не, на този нож или на друг и въобще да си изгради мнение за фирмата?

Били такива, били онакива.........Е. Да не би да ми копаят на нивата, че да ми е толкова важно какви са? Калпави ножове има и ще има, почти бе значение кой е производителя. Къде конструкционен дефект, къде лошо свеждане, къде лошо сцепление на дръжката и т.н. и т.н.
Субективизма в ситуацията е излишен. Аз ножове не си купувам и няма да си купя. Ама хайде първо да си събере информацията по горните три пък после да се отсъди.
Айде мир дет се вика.

Произходът на инстинкта няма отношение към употребата му.
Въпрос на избор е, колко да ти е трудно.

Офлайн

0

#94 03.01.2014 12:06:35

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Нужно е на тези, които трябва да направят информиран избор при покупката.Ако само се тупаме по рамото и замазваме всичките гафове нито фирма нито услуга ще мръднат в посока подобряване.Ще се въртим в омагьосания кръг на някакви приятелски връзки и замазване на нелицеприятните неща в името на добрите отношения, като по този
с действие или бездействие участваме в лъжа.Благодаря, прекалено стар съм за да приемам и подкрепям лъжи , както и да тая страхове.Относно това дали е необходимо да притежаваш ножче и да коментираш - снимката с отчупеното острие , заседнало в дървена пръчка е достатъчна за необходимите изводи.Дори и без съпътстващ коментар!Какато не е необходимо да хванеш голия проводник под напрежение, за да разбереш колко силен е тока big_smile Умните хора могат да анализират не им е нужно да пипнат Слънцето за да измерят температурата му!
24 страници тема има във форума на офроуда, всеки може сам да си направи изводите, без излишни емоции.
Относно българското производство - в случая(с фирмата Манли )се вижда  потвърждение на старата максима - Каквото си направиш сам , никой не може да ти го направи!!- бизнес отношения, изпълняване на срокове, качество, качествен контрол.Сега ще видим и как стои въпроса с гаранционното обслужване( надявам се поне там да са на ниво, за разлика от изброените дейности).
Писах го и пак ще го напиша - Щом на къстъм серия качеството е такова, какво ли е качеството на серийните изделия!?
За българските производители мога да кажа само, че с поведение и качество като това продължават да ме отблъскват.
И на финал - много се радвам, че анализът ми не се харесва !Постарах се в него да няма празни позитивизми и глупав конформизъм.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#95 03.01.2014 12:12:51

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Не ви ли писна вече? Да не пренасяме личните си взаимоотношения, КОИТО СА В ОСНОВАТА НА ТАЗИ РАЗПРАВИЯ (не е качеството на ножа, не се заблуждавайте) и на този форум. Мола ви са!  wink

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#96 03.01.2014 12:25:44

Keltis
Редови

И кои са тези дето имат лични отношения за оправяне и го правят чрез темата?

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#97 03.01.2014 12:28:21

OXYGEN
Редови

От: София

Black Wolf написа:

Не ви ли писна вече? Да не пренасяме личните си взаимоотношения, КОИТО СА В ОСНОВАТА НА ТАЗИ РАЗПРАВИЯ (не е качеството на ножа, не се заблуждавайте) и на този форум. Мола ви са!  wink

Да ти кажа точно в твоите мнения се усещат най-силно личните взаимоотношения.
Изобщо не схванах версията ти.
Имаме поръчка от форум. Имаме забавяне на обещан срок. Имаме цигании и шикалкавене по време на забавянето. Накрая имаме продукт със съмнителни качества. Съвсем в реда на нещата в следствие на всичко това имаме и тема с оплаквания и дискусия.

Офлайн

0

#98 03.01.2014 12:44:28

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Keltis написа:

И кои са тези дето имат лични отношения за оправяне и го правят чрез темата?

Те си знаят.

Офлайн

0

#99 03.01.2014 13:00:14

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

а бе да не съм пропуснал нещо?
- говорим за 3 броя дефектни остриета до сега, от 222 броя партида - или ~1.4% брак;
- имам някакъв спомен, че от партида от дядо ви пека, от ~30 бройки остриета, 3 бройки с дефект - или 10%;
- нямам спомен да съм чел подобна тема за остриетата на стареца;
- туба е пълен със строшени остриета на каквито се сетите извънземни марки ножове - и за тези марки не си спомням да съм чел подобни теми;
- все още не съм чул отговора на манли. ако не вземат някакви мерки за компенсиране на потърпевшите, тогава си заслужават цялата критика, но ако действат адекватно, тогава какво правим? защото някои хора бяха доста крайни и се постараха максимално да очернят фирмата. чудно ми е те как ще реагират на едно такова развитие на нещата;

Офлайн

0

#100 03.01.2014 16:50:13

Keltis
Редови

bubachco написа:

а бе да не съм пропуснал нещо?
- говорим за 3 броя дефектни остриета до сега, от 222 броя партида - или ~1.4% брак;
- имам някакъв спомен, че от партида от дядо ви пека, от ~30 бройки остриета, 3 бройки с дефект - или 10%;
- нямам спомен да съм чел подобна тема за остриетата на стареца;
- туба е пълен със строшени остриета на каквито се сетите извънземни марки ножове - и за тези марки не си спомням да съм чел подобни теми;
- все още не съм чул отговора на манли. ако не вземат някакви мерки за компенсиране на потърпевшите, тогава си заслужават цялата критика, но ако действат адекватно, тогава какво правим? защото някои хора бяха доста крайни и се постараха максимално да очернят фирмата. чудно ми е те как ще реагират на едно такова развитие на нещата;

За дядо Пека не съм чувал и това, предполагам веднага ме прави пълен лаик  big_smile , но след като прочетох какъв му е брака нямам и желание да науча нищо повече за него :-/
При брак дори и 1% за производителя, потребител закупил такава бройка получава брак 100%.Явно и при дедо Пека изходящия качествен контрол липсва, защото брака съпътства всяко производство, но пускането на брак в продажба (без изрично да е упоменато, че е брак) си е жива измама  sad  Както и пускането на изделия без надлежен качествен контрол си е същата измама.
Аз понеже не съм докоснат от Велик Дух и не съм обладан от порива на всеопрощението(така характерен за нашето общество и резултатите са налице sad ) смятам, че единствената правилна стъпка в случая е правилна гаранционна политика, та даже и подмяна на съмнителните изделия.Това е практика на много водещи световни фирми и следва да е пример за тези, които искат заслужен престиж в своята дейност .Това е единствения правилен ход.А разни стъпки от поради непоносимост към критика или чуждо мнение ще рефлектират върху тях с голяма сила и.....не им ги препоръчвам  big_smile  big_smile
П.П.Все ми е бил чуден този порив за всеопрощение!?Но той винаги се проявява , когато не сме засегнати лично big_smile Излиза приятел от бензиностанцията , току що заредил  дизелово гориво и след 5 километра запечени дюзи.....Все се намира някой успокоител дето е край него да почне с празните позитивизми - Виждаш ли сега като ти оправят колата и даже ще стане още по-добра!! big_smile  Три дена по-късно успокоителя в сходна ситуация - " Аз ма..та им да та..вам!!Нещастници....направо ще ги  >:o ....цялото доскорощно всеопрощение го е напуснало защото вече са му го начукали  big_smile  big_smile
Правете си аналогиите сами.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#101 03.01.2014 17:33:12

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Keltis написа:

За дядо Пека не съм чувал и това, предполагам веднага ме прави пълен лаик  big_smile , но след като прочетох какъв му е брака нямам и желание да науча нищо повече за него :-/

По-добре и да не чуваш...

Офлайн

0

#102 03.01.2014 17:57:31

Keltis
Редови

Black Wolf написа:

По-добре и да не чуваш...

Винаги се вслушвам в добрите съвети  *THUMBSUP*  А Вашият намирам  за такъв!  big_smile

Последно редактиран от Keltis (03.01.2014 17:57:54)

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#103 03.01.2014 18:17:17

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Ей голям шегаджия си. big_smile  Остава и на майтап да носиш.  :[

Офлайн

0

#104 03.01.2014 18:26:01

Keltis
Редови

Okdalf написа:

Ей голям шегаджия си. big_smile  Остава и на майтап да носиш.  :[

Ми пробвай.Аз лично дъго се смях на онзи чат - дай да те цунем.....момент да са надупа......аааа хитрец си ти!! - а и компанията около мен много се изкефи!! big_smile

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#105 03.01.2014 18:31:50

gavra74
Редови

От: от 01.07. - кореняк варналия
Регистриран: 24.08.2010
Уеб-сайт

windwarrior написа:

....А иначе да съм измамен... колко да съм измамен, 50 кинта. Другаде ми е драмата.

Как уеее... Тия 50 кинта като се втечнят са си груби сметки 8 литра жива вода... Сериозно, без да се заяждам/злорадствам, аз вече щях да съм на системи

Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff