Здравейте колеги,
Ето го и моят нов любим нож :mrgreen: - копие на BRKT Aurora, made by Тинко :mrgreen:
Острието - стоманата е RWL-34, закалена на 61,3 HRC (мерена от Тинко), дължината на острието е 120мм, дебело е 4,5мм, широко 24мм. Заточването е някакъв тип конвекс - като гледам първата част (откъм гърба) е плосък скос, който след средата на ножа минава в конвекс. Самото острие не е полирано, а е с финиш на шкурка около 300-400 - ако е полирано при заточване със сигурност ще го надера и ще пукна от яд. Затова така е по-лено за поддържане поне според мен. Само остава и да се науча да го точа тва чудо
Дръжката - черна микарта, пълно копие на оригинала, дължина 127мм, хваната с два дебели нита. Много удобна във всякакви хватове - просто залепва в ръката.
Канията - кожена (не знам каква кожа е - предполагам телешка), дебела около 3мм, пак пълно копие на тази на Аврората. Кожата е промазана с нещо, изглежда много стабилна и корава - направо създава чувство на сигурност и вечност. Ножа влиза много мазно в канията, с меко щракване, канията го държи много сигурно - опитах да го "изпадна" - няма начин.
Ето и две снимчици:
Ножа:

Ето как седи в канията:

Засега съм го тествал само на хартия и малко зеленчуци - хартията не му е силната страна, но си я реже. Със зеленчуците няма никакви проблеми въпреки дебелото острие.
Уикенда ще ходя в Рила на походче - ще го зачисля като основен и единствен нож и тогава ще го тествам по-обстойно, за което ще докладвам.
Като цяло страхотен нож - дори хора, които не си падат по ножове, бяха очаровани от него 
Последно редактиран от Zagy (19.09.2013 11:20:25)
С добра дума и с пистолет в ръка се постига много повече, отколкото само с добра дума. - Ал Капоне