XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 23.10.2011 20:01:58

valenti
Редови

Регистриран: 30.12.2010

С велосипед в ,,буша" или МТБ-походи,разходки и кой как го прави?

Пускам тази тема,тъй като мисля, че има доста хора от форума които карат колело, но поради една или друга причина не си признават! big_smile
Аз например се ,,зарибих" отново сравнително отскоро(2007г.) Казвам отново, защото няма човек, който като малък не се е качвал на колело поне веднъж,така и аз съм минал по този път,чак до двадесетата си годишнина  tongue , когато един хубав ден колелцето ми(сгъваемото Балканче,кой не го знае?) беше... ,,присвоено" от мазата където си го държах! sad 
Но както и да е,да не се увличам в излишни подробности!

Та така, тъй като обичам природата и използвам всеки удобен момент да съм сред нея, реших един ден : -,,Що не си купя едно колело и да си джиткам на воля!?"
Омръзна ми всеки път с кола, то много е лесно така, скачаш в колата и хоп- на желаното място! big_smile  Друго си е да,, развееш " косата, да се насладиш на природата докато се потиш усилено  big_smile  big_smile  върху педалите! Лошо, трудно не е за мен-ще каже някой, но който не е пробвал не може да разбере за какво говоря. Няма такава наслада, да пристигнеш на мястото за което си се запътил, леко изморен, но доволен от себе си за малкият ,,подвиг" който си направил, преминавайки всички тези километри, единствено разчитайки на силата на собствените си крака!!! Е велико е усещането, поне за мен. smile

И те, така!  Първото голямо приключение, или по-точно голямо каране, направих почти веднага след като си купих байка(първият) Трябваха ми само два три дена ,да свикна на ново да карам колело(не че бях забравил,но никога не бях карал колело със скорости) та поне с превключването на предавките да свикна.
Реших- първо ще посетя прочутите във Варна ,,Побити Камъни". Пътят до там е около 20км. Отидох до там, даже продължих да карам ,,по черно" в горичките поне още десетина километра. Вярно е че след успешното ми връщане в къщи,една седмица след това имах невероятна мускулна треска  big_smile  big_smile  big_smile , и въобще не ми се караше, но.. след като отмина треската, отново и отново се мятах на байка и увеличавах всеки път разстоянията! Даже започнах да си мисля,дали да не пробвам да отида  отида на една палатка на морето? Е -успях и с това начинание! И сега просто съм неудържим! big_smile Редовно
карам, като гледам да съчетавам това и с малко ,,бушкрафт" smile
Хайде за днес спирам, че голямо писане падна! Пък и днес доста се поизморих, правих дълбока ,,оран" по черно с малък елемент на храсталясване big_smile !

Няколко снимчици от днес:
ама че кал беше! smile
025405195.jpg?r=0

025405196.jpg?r=0

025405199.jpg?r=0

025405200.jpg?r=0
...ма и нашето плато си го бива  tongue
025405203.jpg?r=0

025405205.jpg?r=0

025405208.jpg?r=0
..ей ма на и мене- с цялото снаражение  smile
025405212.jpg?r=0

тука няма как да не покажа някое друго примусче big_smile
025405363.jpg?r=0

...в действие по предназначение!

025405364.jpg?r=0

025405365.jpg?r=0

Това беше от мен за днес!

Офлайн

0

#2 23.10.2011 20:34:40

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Отг: С велосипед в ,,буша" или МТБ-походи,разходки и кой как го прави?

Валенти - къде си скрил скарата с кюфтетата и надениците?  roll
тия макарони ми се струват нещо конспирация  smile

иначе и аз покарвам байка от време на време, ама повече маам пеш, че тука е много стръмно - надолу е супер, ама нагоре...

Офлайн

0

#3 23.10.2011 20:35:49

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз съм съвсем нов маунтин-байкър (от тази година), пък и успях да направя само един кратък излет с колелото (повече из града и парковете покарах), но пределено доста съм се зарибил smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 23.10.2011 20:59:18

valenti
Редови

velioДнес 20:34:40
Валенти - къде си скрил скарата с кюфтетата и надениците?   
тия макарони ми се струват нещо конспирация 
иначе и аз покарвам байка от време на време, ама повече маам пеш, че тука е много стръмно - надолу е супер, ама нагоре...

big_smile Е няма всеки път да Ви карам да завиждате и да ви текат лигите я! Малко постни манджички  да погледате! lol  Шегата на страна, надявам се че темичката може да има някакво развитие, ако ми помагате с някое друго разказче или някоя снимчица. Нали?

Офлайн

0

#5 23.10.2011 21:29:31

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Имам малко над 3000 км., навъртяни с колелото, включително и из разни гори и поляни. На моето съм сложил светлини - халогенен (криптонова крушка) фар, стоп, динамо, което зарежда оловен акумулатор 6V 5Ah и преходници съм предвидил за заряд на разни джаджи - гсм, гпс,...  smile Остава ми да пригодя багажник, че да не мъкна туристическата раница на гръб.

Офлайн

0

#6 23.10.2011 22:34:42

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Остава да му направиш и ремаркенце и си готов. А бе Павка, ти си пророк бе. КАто ни предупреди за Странджа да внимаваме ...

П.П. И аз замислям нещо подобно, ама мисля да си взема едно моторче ендуру, щот съм стар за връцкане на педали, а и коленете ме наболяват.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#7 24.10.2011 05:51:23

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Тая година за сефте колелото ми стой на трупчета толкова време. Гръмнах задна гума и изкриви каплата. То нормално колелото е на 13 години и още не съм сменял капли. До преди няколко години яко млатех нагоре по балкана с колелото де бутам де карам. Обаче като те гледам ти си направо МТБ-манекен, каска маска всичко имаш. Последното ми здраво пребиване е на един приятел с бегача които е с дискови спирачки. С 10км/ч през кормилото в тревата направо ми се разказа играта. Сега чакам да дойде пазарен ден след заплата и да си купя гуми  и две три спици че да е готово напролет. Карам Cross Leader със стария модел спирачки тип кобилица с мегарейндж скорости. Задните ги смених както и верига но нещо не пасва как трябва и на най-малкия венец прескача като натисна повече.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#8 24.10.2011 05:54:03

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Колега в това канче бързо ли завира водата?

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#9 24.10.2011 08:22:42

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Както е казал Дзапа от Шумен: един път клинче- цял живот пи'ираЗ  lol
Карам винаги, когато имам малко свободно време, но извънградски разходки не съм правил именно заради това, че е малко. Нямам предна светлина на колелото, а за отзад имам мигащи червено ЛЕД висулки. Но пък си имам детска седалка и си возя хлапето из парковете big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#10 24.10.2011 08:49:41

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Като се споменаха думичките "велосипед" и "буш" в едно изречение, ето една интересна малка книжчица, която преди време ми изпрати Здравко Комитов (за съжаление, скоро не се е появявал тук sad ). Има какво да се прочете там, и най-малкото е нахъсваща. smile : Десет писма до Робинзон

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#11 24.10.2011 18:29:41

valenti
Редови

Галимунди като спомена за ремаркенцето, аз толкова се бях,, зарибил" за ходене на палатка с колело, взех че си конструирах и направих сам ето това:

025415926.jpg?r=0

за сведение на интересуващите се, ремаркето издържа до 80кг!!! багаж! smile  Проверено и изпитано!
...и е само с едно колело, много трудно е да се изчисли баланса правилно,за да не се клати на ляво и дясно

Офлайн

0

#12 24.10.2011 18:46:45

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Трябва да го ъпгрейтваш с още една рамка същата като тази и ще стане значително по стабилно.

йрбгфйгрфкуфръ

Това е мнението на Митака

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#13 24.10.2011 19:39:18

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

аз го имам подобно на мотора  wink
ама на  мен само ремаркето ми е към 50кг

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#14 24.10.2011 20:12:27

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Валенти случайно да си от бандата на Здравко. Имам такива подузрения. roll

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff