Пускам тази тема,тъй като мисля, че има доста хора от форума които карат колело, но поради една или друга причина не си признават!
Аз например се ,,зарибих" отново сравнително отскоро(2007г.) Казвам отново, защото няма човек, който като малък не се е качвал на колело поне веднъж,така и аз съм минал по този път,чак до двадесетата си годишнина
, когато един хубав ден колелцето ми(сгъваемото Балканче,кой не го знае?) беше... ,,присвоено" от мазата където си го държах!
Но както и да е,да не се увличам в излишни подробности!
Та така, тъй като обичам природата и използвам всеки удобен момент да съм сред нея, реших един ден : -,,Що не си купя едно колело и да си джиткам на воля!?"
Омръзна ми всеки път с кола, то много е лесно така, скачаш в колата и хоп- на желаното място!
Друго си е да,, развееш " косата, да се насладиш на природата докато се потиш усилено
върху педалите! Лошо, трудно не е за мен-ще каже някой, но който не е пробвал не може да разбере за какво говоря. Няма такава наслада, да пристигнеш на мястото за което си се запътил, леко изморен, но доволен от себе си за малкият ,,подвиг" който си направил, преминавайки всички тези километри, единствено разчитайки на силата на собствените си крака!!! Е велико е усещането, поне за мен.
И те, така! Първото голямо приключение, или по-точно голямо каране, направих почти веднага след като си купих байка(първият) Трябваха ми само два три дена ,да свикна на ново да карам колело(не че бях забравил,но никога не бях карал колело със скорости) та поне с превключването на предавките да свикна.
Реших- първо ще посетя прочутите във Варна ,,Побити Камъни". Пътят до там е около 20км. Отидох до там, даже продължих да карам ,,по черно" в горичките поне още десетина километра. Вярно е че след успешното ми връщане в къщи,една седмица след това имах невероятна мускулна треска
, и въобще не ми се караше, но.. след като отмина треската, отново и отново се мятах на байка и увеличавах всеки път разстоянията! Даже започнах да си мисля,дали да не пробвам да отида отида на една палатка на морето? Е -успях и с това начинание! И сега просто съм неудържим!
Редовно
карам, като гледам да съчетавам това и с малко ,,бушкрафт"
Хайде за днес спирам, че голямо писане падна! Пък и днес доста се поизморих, правих дълбока ,,оран" по черно с малък елемент на храсталясване
!
Няколко снимчици от днес:
ама че кал беше!

...ма и нашето плато си го бива

..ей ма на и мене- с цялото снаражение

тука няма как да не покажа някое друго примусче

...в действие по предназначение!

Това беше от мен за днес!