XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 14.09.2011 12:47:44

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Брадвите Ветерлингс

Небезизвестните шведски брадви Wetterlings вече са и на бълтарския пазар, предложени от StayAlive.

Отново обаче цената е неизвестно защо завишена - с едно 30-40 лв. И това няма да си купя от тях, тъй като други ел. магазини предлагат бая по-тънка цена.
Честно казано много ме учудиха с цената на Хеле Викинг - доста хора са навити на това острие, но не и на двойна цена спрямо предлаганата от други. tongue

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#2 14.09.2011 13:58:45

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Отг: Брадвите Ветерлингс

Митак,те и "Ветерлингс" са на двойна цена wink !Поне тази ,която е на сайта им,е обявена 159 лв.,и е по малкият модел от моята,която си купих за 75 лв. big_smile !Явно за някои стоки все още не им е увряла главата на нашите търговци!Сещат се какво се търси,а не се сещат на каква цена ще се търгува добре!Или по важно е печалбата да се подсигури,пък дали ще се продава няма значение big_smile !БГ ситуация,това е положението big_smile

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#3 14.09.2011 14:44:48

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

Ще си позволя да цитирам някои мисли на Мартин Карбовски, свързани със случая "Българската ИКЕА". Сигурно и вие сте дочули за абсурдните цени и византийските хитринки:

Българите обичат да купуват скъпо
Те се наредиха така още от социализма. Що е западно, то е скъпо. Което лъщи най-много, то и се яде най-сладко. Дефицитът определи цените на принципа "кой колкото иска - давай". Това е състезание по просперитет, в което участниците са едни от най-бедните на континента. От това състезание се възползват по най-амбулантния начин корпоративните хитреци. Нещо, което можеш да си купиш в Милано или Солун, е в пъти по-евтино от София. Това е състезанието на бедните да изглеждат богати.

И още

Всеки човек на планетата, особено ако е от бяла държава, веднага си прави сметка къде му излиза по-евтино. Има такива програми дори в интернет - кое колко струва, колко ще ти се оскъпи, ако го купиш от по-далече.
Да си правиш сметката е изкуството на западния свят
Ние обаче сме баровци - ще се бием едни с други, за да може да мине номерът ... - и да ни вземат парите.

В крайна сметка всеки е прав сам за себе си.
Търговеца е прав, защото разсъжденията му са "Ако иска - ще си го купи, ако не му отърва - няма да си го купи. Ако никой не купува, ще предприема нещо по въпроса.".
Купувачът от своя страна също е прав, защото има пълното право на избор. Да си го купи, или да не си го купи. Изборът си е само негов и никой не може да му попречи.
Хубаво е, че информация от типа "Внимавайте! Завишени цени!" се споделя по форумите и в мрежата. Това пък е нашият начин, начина на потребителите, да се предпазваме от високи цени. Лично аз в момента се сблъсквам с казуса "бебешки джаджи". Всичко бебешко в тая скапана държава е на тройна цена. Всичко! Буквално! Като почнеш от бибероните и свършиш с количките. През ден ходя до пощата да си получавам колетите от Amazon и eBay. Защо ли? Хм... труден въпрос. Защо наистина?...
Уфф... развали ми се настроението...  sad

P.S. Пълният текст на статията на Мартин Карбовски "Икеански абсурд" може да прочетете на URL: http://www.ida.bg/country.php?page=news_show&nid=22041 или от вчерашния брой на вестник Стандарт.

Офлайн

0

#4 14.09.2011 14:51:04

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Добре дошъл, зосо, в бебешко-детския свят! wink Това е най-яката доилка, и търговците много добре са го разбрали. На дете как се отказва, особено като е твоето. За какви боклуци само въртят лъскави реклами баш по детските канали. Най-големия абсурд в момента за който се сещам е, че искат да продадат на децата ни солнични рачета (артемия) с екзотичното име "морски маймунки", които да си гледат в един пластмасов буркан със задебеления като лещи. А ние едно време с баща ми ги развъждахме да храним аквариумните рибки, и ги вземахме за стотинки! Пък какви боклуци още... хора без съвест!

И ти играчките остави, ми и по-задължителните неща, като дрехи и разни други неща, без които не можеш?! Колкото по-задължително - толкова повече кихаш!

Сори, оффтопик! sad Ама щото се ядосвам почти всеки ден с това...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#5 14.09.2011 14:58:37

iivetsa
Редови

Зосо,абсолютно си прав wink !На мен преди няколко дни ми набутаха в пощата,един бая дебел каталаг на "Икеа",и меко казано останах изненадан от цените в него big_smile !Пък аз специално съм добре запознат с тези цени,поради факта че с това си вадя хляба от доста време!А относно цената на брадвата,имах в предвид че е хубаво да се знае реалната цена,пък който прецени да си купува или не wink !Специално в сайта на "Стейалайв" ми прави впечатление,че някои продукти са на нормални цени,а други са доста завишени,което ми е много странно!

Офлайн

0

#6 14.09.2011 15:02:03

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

iivetsa написа:

Специално в сайта на "Стейалайв" ми прави впечатление,че някои продукти са на нормални цени,а други са доста завишени,което ми е много странно!

Принципно съм разговарял с момчетата, и знам, че се стремят да пуснат на нашия пазар нещата, които са най-търсени, и да са на възможно най-нормални цени. Може би във формирането на цената на даден продукт се взима предвид и условията на самия доставчик, мястото от където се снабдяват и т.н. Не знам... аз от търговия не разбирам! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#7 14.09.2011 15:06:26

iivetsa
Редови

И аз съм чувал само положителни отзиви за тези момчета,но фактите са такива!Просто някои неща са с много надути цени,и не виждам как ще се продават успешно,при положение че може да се поръчат отвън wink !Те си знаят най добре,по каква схема си правят ценообразуването!Не е моя работа аз да им казвам как да си правят аритметиката!Моето мнение е като на краен потребител,и за 159 лв. бих си взел брадва на "Грансфорс",която ще е доста по добър вариант wink

Офлайн

0

#8 14.09.2011 16:28:03

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз също съм пазарувал доста от стейалайв, дотук съм им навъртял повече от 1000 лв оборот, и на мен ми е правило впечатление че някои неща са на супер конкурентни цени (колкото би ми излязло от ибей+шипинг до БГ например), а други са им доста завишени. Явно наистина зависи от условията, които има дава конкретния доставчик.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#9 14.09.2011 18:40:32

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Специално аз си търсех Ветерелингс, обаче като видях цената... Иначе я намирам по разни е-магазини примерно за 50 паунда, 75 $ и пр., което е доста по-малко от 160 лв.!...
Същата работа с Хеле Викинг - 79 лв., при положение, че върви по 18-20 евро...

Основната ми идея беше именно тази - хем да посоча появата на този продукт, хем да уточня, че е с бая надценка...  wink

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#10 19.09.2011 12:21:48

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

[video][/video]
[video][/video]

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#11 24.01.2012 11:19:21

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Това ли са тези прословути брадви?! Хм...

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#12 24.01.2012 17:11:32

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Брадвата си е хубава за сметка на техниката. Но не обсъждаме това нали. :[

Офлайн

0

#13 24.01.2012 17:15:16

iivetsa
Редови

Второто клипче,с мое участие,е идеално показно за това как не се борави с брадва big_smile !Брадвето си е екстра,а това че аз бухам като идиот и не мога да го срежа си е мой проблем а не на брадвата wink !Всъщност ако трябва да съм честен,се справям доста по добре,но този клип е документирал точно обратното big_smile

Ето един младеж как се справя със същата брадва:

[video][/video]

Последно редактиран от iivetsa (24.01.2012 17:21:04)

Офлайн

0

#14 24.01.2012 18:06:24

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

big_smile  big_smile  big_smile
Я Николайчо цепи мрака smile

Офлайн