XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 25.10.2011 20:43:16

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

И ние си мислим че имаме проблеми... Наистина ?!?

Първо мислех да го пусна в темата с музикалните поздрави, после реших че си заслужава отделна тема.

Предисторията - днес имах дълга и уморителна командировка в Югозападна България, прекарах доста време сам в колата и от нямане какво да правя, взех да прехвърлям наум проблеми - парични, служебни и т.н. Отделно и срещите с клиентите бяха доста проблемни, та в края на деня се чувствах най-нещастния човек на света. И след това в нета (в един друг форум) попаднах на следното клипче, и разбрах че моите проблеми са всъщност съвсем смешни и маловажни. И че има хора които могат да минат през мноооого повече, и въпреки това да запазят вярата в живота и усмивката на лицето си.

Приятно гледане:

http://vbox7.com/play:3e485300e4

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#2 25.10.2011 21:16:20

Ийон Тихи
Редови

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011

Отг: И ние си мислим че имаме проблеми... Наистина ?!?

Много, много силно, човече.

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

0

#3 25.10.2011 21:31:19

windwarrior
Зла Гад

Еми... както казах - явно от време на време ни трябва reality check.

Помисли си само, брат ми - инвалид, роден в Ирак насред войната, захвърлен от най-близкото същество на този свят - родната ти майка. И въпреки това намираш сили да продължиш напред.

П.С. Аз не помня откога не съм се усмихвал толкова широко и искренно като този пич. Завиждам му.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 25.10.2011 22:14:22

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

windwarrior написа:

...
Помисли си само, брат ми - инвалид, роден в Ирак насред войната, захвърлен от най-близкото същество на този свят - родната ти майка. И въпреки това намираш сили да продължиш напред.
...

И обикновено това са хората, които оцеляват. Ние дето сме расли "в саксия" все се оправдаваме, че животът ни е тежък! Хе! Саркастично-тъжновато подсмихване... Ех! Животе! Лично аз споделям мнението, че човек не може да избере сам само две неща в живота си: Кой ще го роди и Кога ще умре. Всичко останало си зависи от нас самите.

Офлайн

0

#5 25.10.2011 22:31:42

windwarrior
Зла Гад

zoso написа:

И обикновено това са хората, които оцеляват. Ние дето сме расли "в саксия" все се оправдаваме, че животът ни е тежък! Хе! Саркастично-тъжновато подсмихване... Ех! Животе! Лично аз споделям мнението, че човек не може да избере сам само две неща в живота си: Кой ще го роди и Кога ще умре. Всичко останало си зависи от нас самите.

Така де, и за това думам. Има хора дето се мятат от балкона, защото гаджето се чука с друг, или шефа им е отказал повишение на заплатата. А на тоя пич живота му е отнел ВСИЧКО, започва не от нулата, ами от минус сто - и въпреки това се усмихва. И съм сигурен че живее по-пълноценен живот от доста от нормалните, физически здрави, родени в нормална страна,  от двама обичащи ги родители, хора. Не мога да си го обясня, честно.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 26.10.2011 07:28:05

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Поклон пред сегашната им майка!

Memento mori

Офлайн

0

#7 26.10.2011 18:55:28

soti
Редови

Регистриран: 21.05.2010

Оффф това направо ме смаза  sad

Потомци, вий напразно ще се ровите,
докрай едва ли ще узнайте вий,
когато се наливаха основите —
какъв живот живяхме ний!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff