XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 08.02.2011 17:37:13

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Ножът на Лес Страуд

Както наскоро коментирахме, Лес Страуд беше започнал разработването на своя марка нож съвместно с норвежката фирма "Хелле", една от известните ножарски компании в Европа.
http://www.fieldandstream.com/blogs/hun … gami-knife

Както изглежда, този номо модел - Temagami, вече е факт. wink
helle-2.jpg
http://lesstroud.ca/news/les-stroud-lau … ture-knife
http://outdoorsica.com/blogs/coec_adven … d_is_here/

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#2 08.02.2011 18:27:07

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Отг: Ножът на Лес Страуд

За какви пари иде реч тук...?

Memento mori

Офлайн

0

#3 08.02.2011 18:47:35

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

179 CAD на пре-ордер (карбонките след 28.02, неръждавейките - късния март). В български донги - към 260 лв. Сериозна сума, колкото Ф1 с тефлонирано острие.....

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 08.02.2011 19:04:13

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Хмх. Едва ли ще бъде посрещнат радушно на българския пазар, макар че съм сигурен, че ще има хора, които ще си го позволят.

Memento mori

Офлайн

0

#5 08.02.2011 19:12:38

windwarrior
Зла Гад

Е, качеството струва пари. Не напразно го сравних с Ф1 - горе долу със същите свойства и размери. Т.е. Лес Страуд не взима огромни $$$ за сигничъра си. На фона на старата ножка на Бат Беър (500$) си е направо евтинийка. А съм сигурен че след пре-ордъра цените ще паднат с около 20%

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 08.02.2011 20:49:11

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Абе качество, качество ама за тея пари една щилка ще взема и веригата която е за специално ползване от спасители. Демек братя режа всичко и пирони даже!

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#7 08.02.2011 20:58:14

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Нали знаете че и най-високото качество без да знаеш и да не можеш да го употребиш ще е безполезно да си дал толкова пари на вятъра.  http://kandimirov.com/ibi/105-printzipa … estvo.html   и цитата от един друг форум да ме прощават:
" Себестойността зависи от това за коя държава се произвежда. Марката има своето първо, второ и т.н. качество. Изискванията за качество в САЩ са най-високи, следват Скандинавските държави, Западна Европа и т.н по редичката. Точно затова има значение от къде се купува, а не къде е изнесено производството на дадена марка.
Например едни маратонки за първо направление се шият от еди каква си кожа с еди какви си конци. За второто направление кожата е същата, но конеца е по-евтин. За третото направление и кожата и конеца са по-евтини и с по-ниско качество, но отговарят на изискванията за региона.
Още един пример: марката "Ариел" произвежда в румъния прах, който се внася у нас. Прахът със същата марка, който си купувам от Германия е на светлинни години от румънския, който не е менте, но е съобразен с цена и качество като за БГ. Официалния вносител няма право да продава друг - фирмена политика.
Освен това, фактът че си купуваш марка не означава, че задължително трябва да е нещо супер скъпо. Има маркови неща за всеки джоб, има известни и не толкова известни, скъпи и по-евтини.
Идеята на статията, според мен е дали предпочитаме по-евтина имитация на нещо скъпо или качествена не толкова скъпа марка."
А дали е така?
Може би пък тук играе най-голяма роля лафа за разликата м/у момчето и мъжа а именно цената на играчките.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#8 08.02.2011 21:08:34

windwarrior
Зла Гад

Мда, автора не е прав, но ще ми отнеме прекалено много време да ти обясня точно защо. Пълен булшит, макар и да звучи доста правдоподобно за средния българин. Както повечето от вас знаят, аз се занимавам с търговия. В предишната ми работа бях експортен мениджър на голяма българска фирма за Западна Европа, пряко съм участвал в договаряне на цени, спецификации и т.н. за най-големите вериги във Франция, Холандия, Германия, Англия, Испания, така че можеш да ми се довериш, момчето си няма грам идея от материята за която пише smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#9 08.02.2011 21:55:41

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

От поста на mchervenkov не става ясно коя идея споделя и изповядва /sorry братле, пак ще палим "труден" огън big_smile / в смисъл - ножът на Лес в коя ниша попада - в евтините и качествени имитации или в скъпите "бутикови" джунджурии. Моето лично и скромно мнение е, че понятията "скъпо и евтино" са най-разтегливите понятия, които могат да съществут. Според мен те се формират от моментното психическо и финансово състояние на индивида - "купувач". Цели вериги магазини разчитат именно на това и определено "издевателстват" над потребителя и реално печелят, но това е друга тема! Wind определено може да го обясни по-добре.

Има една българска поговорка, която много харесвам и поуките от нея съм изпитвал лично - "Баба знае и две и двеста!"

Темата за цените и качеството е много обширна и едва ли можем да я изчерпиме с няколко поста, дори и от доказани професионалисти. Винаги ще има мнения ала - ".... ама аз мисля, че не е така ......" И пак народния фолклор идва на помощ - "Кефа цена няма !"

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#10 08.02.2011 22:16:31

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Като собственик и ползвател на няколко ножа "Хеле",бих казал че цялата им продукция е с еднакво качество big_smile !Просто хората си ги правят добре ламинираните стомани!Съмнявам се този нож да се различава особено като качество,от останалите им модели!Примерно последното ми ножче струва около 60 лв. като острие,и с още двайсетина лв. за метериали съм спретнал това:

022321448.jpg?r=0

и гарантирам че не е по лошо от ножа на Лес Страуд!Абе всичко е реклама,няма какво да се заблуждаваме wink ,който има излишни пари ,да си ги дава за брандирани стоки!

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#11 08.02.2011 22:22:58

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Бе кой ги знае. Още му няма параметрите май. Може този да е с по-голяма дебелина (повече матрял демек tongue ) или кой знае какво...
Като цяло не ми харесва особено като визия. Примерно ловния нож на Хелле (Jegermester) много повече ми тича. wink

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#12 08.02.2011 22:26:27

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Абе Iivets, я ме светни какво означава "ламинирана стомана"! Извинявам се на форума, ако звуча като лаик...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#13 08.02.2011 22:27:49

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Е колко да му е повече материала бе Мите,не виждаш ли че е халфтанг big_smile !Ако беше фултанг може и да е по здрав от моя,ама при тая сглобка едва ли!Абе не знам,за мен му искат цена,за която може да се купят много по дори ножове!

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#14 08.02.2011 22:31:26

windwarrior
Зла Гад

iivetsa - не забравяй подписа на аффтора smile Лес пак евтино си го е оценил.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#15 08.02.2011 22:47:33

npopov
Редови

Регистриран: 11.12.2009

RELAX написа:

Абе Iivets, я ме светни какво означава "ламинирана стомана"! Извинявам се на форума, ако звуча като лаик...

Означава тенхологично скрепяване на три слоя стомана: два външни от по-мека и еластична стомана и един от по-твърда и крехка среден слой стомана. Концепцията е, че ламинираната стомана е технологично съчетание едновременно от еластичност и твърдост на клина.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff