Ей не спирате да ръфате живо месо.
Айде като е така да Ви споделя какво установих напоследък.
Келтис учил 10 години да събира информация - чудесно. Ама и ние не пасем козите на жълтите павета. Само мога да гадая (с притеснение) къде са го учили да събира информация, като сподели какви методи използва (20лв и шишета ракия).
Мен лично като одитор по стандартите ISO 9000:2000, 14000 и OHSAS 18000 са ме учили да чета документи и най-вече да правя връзка между това което пише и това което се прави (случва).
Та значи ако приемем за истина, че остриетата след #70 са прегрети с всички произтичащи от това последствия. Според цитираното по-горе изследване остриетата преди този номер са ОК.
Аз обаче реших да проверя, кой всъщност е спраскал острието и от коя партида е въпросния клин. Моя анализ показа, че има 3 счупвания от партидата до #70 и 2 от следващата. Има и една счупена пружина от втората партида, но тя предполагам не е предмет на нашия интерес.
Ако приемем всичко до тук за истина (щото така са написали хората в анализа), айде пак да се върнем на въпроса дали само заради неправилното закаляване са проблемите или и заради неправилна употреба. Днес се чухме с Бачо и Влади в чата, техните са си здрави. Ама аз не съм и очаквал друго особено от Бачо, който е направил маса ножове и има особено отношение към въпросното сечиво. Виж за Владо се учудвам как не го е спраскал, като го знам каква е тиква зелена.
(дето ме накара да пера перата)
П.П. Келтис, друже, злорадото ти тържество ми се струва малко преждевременно.
П.П.П. Не знам дали е истина, но някой е пуснал цитат в който Жоро Хондата обявява, че проблемните остриета са закалени от него.
knifeman написа:knifeman е офлайн Утвърден участник | +ПЛ |
По подразбиране От: Менли - рекламация
Да внесем малко допълнителна яснота.
Цитат Мнение на JoroHondata
Здравейте
Да- напълно е възможно продукта (в този случай нож)- Български- да бъде и качествен- Доказано.
Но е възможна и обратната версия.
П.С. Проблемните ножове- остриетата- са закалявани лично от мен.
Поздрави
Въобще да се чуди човек на какво да вярва. Щото нали някои хора твърдяха, че ако беше Жоро Хондата ги закалявал, нямало да се случи такова нещо. Ама това не съм го видял "на живо", така че нищо чудно и да е манипулация. То в този случай на толкова манипулации се нагледахме, че не е истина. Да си помисли човек, че става въпрос за милиони, а не за някакви си 10000 лева. И не ми стана ясно защо толкова усилия се хвърлиха в нашия форум по въпроса, при положение, че нямаме отношение към проблема, освен разбира се Винда, като евентуален потърпевш, какъвто се оказа че не е. Според мен всичко по темата трябва да се разкара, защото по никакъв начин не обогатява форума. Да приемем конвенция да не се бъркаме във проблемите на други форуми (Може би да го закрепим, като точка от правилата) . Да си направим изводи кой как се е представил в случая и да се постараем за в бъдеще да сме по-конструктивни.
Аз лично обещавам да не се изказвам без да съм проучил надлежно някой въпрос, защото в този случай се издъних жестоко, макар и не за това за което бях обвинен.
П.П.П. Черни Вълко, сетих се за пещта с ЦПУ. Разбира се, при наличието на такова управление качеството е почти 100%, само че има случаи когато сигурността на автоматиката може да изиграе лоша шега. Достатъчно е една замърсена термодвойка и цялата програма се компрометира. А както стана ясно температурния диапазон за закаляване на Д2 е много тесен. Не че нещо, ама съм програмирал ЦПУ Фанук, верно стругове, фрези и център, ама имам тъжни случки, заради датчици.