XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 21.12.2010 18:54:19

Dakota
Редови

Регистриран: 15.02.2010

Поредната малоумщина на управляващите!!! Забрана на хладно оръжие?!

Депутати искат да забранят носенето на хладни оръжия.

http://paper.standartnews.com/bg/articl … cle=351060

"Mitakuye Oyasin"

Офлайн

0

#2 21.12.2010 19:38:23

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Поредната малоумщина на управляващите!!! Забрана на хладно оръжие?!

Беше въпрос на време, уви! sad Ще цитирам това, което казах във Фейсбук:

Това вероятно е абсурд някакъв! Всеки знае, че не оръжието убива, а ръката, която го държи! ... Лошото е, че държавата усилено става милиционерска, и това най-вероятно ще стане факт! sad

Между другото тая "наредба" дали ще направи впечатление точно на тия, които биха използвали ножа по престъпен начин? Колкото забраната за носене на огнестрелно оръжие пречи на носещите незаконно такова.

И ако мен утре някой ме утрепе на улиц...ата по простата причина, че аз съм спазвал закона, и не съм носил хладно оръжие, което евентуално би ме спасило?! Какво ме грее тогава, че съм бил съвестен и изпълнителен гражданин?!

Престъпността ще стане още по-нагла, и по-смела, когато знае, че само тя държи оръжието!

'Ма кат' пей някой Пенке ле...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 21.12.2010 20:42:29

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Като се загледах по-внимателно в статията цитирана от Dakota ми направи впечетление това:
"...Според тях свободната продажба на хладно оръжие е позволена само в част от страните в ЕС. "И дори там на хората, които купуват бухалки, ножове и боксове се записват личните данни..."
Ако само за това става въпрос, си мисля че не е толкова голям проблема. Такъв е режима и при газовото оръжие сега. По сериозно ще е ако ограничат по някакъв начин носенето на хладно оръжие. Спомням си, че назад във времето имаше пак някакво ограничение въведено със закон от сорта, че нож с острие над 12 см. /примерно/ се води вече за хладно оръжие, под тази дължина - не roll !!! Което според законодателя означава, че с по-малко острие беля не можеш да направиш ??? Аз лично съм работил по случай при който човек беше убит с малък нож с острие от 5 см! Но нали се сещате, ако бъде въведено подобно ограничение за носене на по-големи остриета от 15-20 см. .... А какво пък остава за кукри примерно ? Но ми се струва това малко вероятно. Ами ловците ? Те само с джобни ножчета /чекийки/ ли ще ходят ? Струва ми се, че ще въведат само регистрационен режим при закупуване на ножове и ще бъде точно дефинирано какво точно е "хладно" и какво точно е "оръжие". Въпреки, че и в това има малка уловка. Ако си купиш нож от бай Иван примерно от нам кое си село, който бай Иван е най-добрият ковач-ножар в целият регион, но видиш ли няма сертификат и неможе да ти даде документ за закупуването - тогава какво правим ?    /Dakota най добре може да каже колко пари и главоболия струва "сдобиването" с такъв сертификат за производство и продажба на ножове./ Или ако намериш на село на тавана или в мазата стар, хубав нож и решиш да го носиш ? Има много въпросителни, но ще видим!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#4 21.12.2010 21:20:26

Green
Редови

добре де ами ако сам си изработя ножа пак ли е незаконно (не че сега мога да изработя нож по голям от 7 сантиметра) това е доста просто все пак както релакс каза ловджиите с викторинокси ли ще ловят

Офлайн

0

#5 21.12.2010 21:31:21

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Бе ти остави ловците, най-малкото ножа за хляб вкъщи, както и няколко други чисто кухненски, са с остриета, доближаващи 20 см. И кухненски ножове ли като си купувам, ще трябва да ми записват данните?! А ако за тях не важи, кой ще ми докаже, че човек не може да намушка някого с кухненски нож?! Абсурди баце... каквито са и на много други места в "цивилизования" свят, където се конфискуват ножове по осмотрение на полицая, и от това дали днес е станал с гъза нагоре, дали снощи жена му му е пуснала, или му се струваш симпатяга... кво да кажа...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#6 21.12.2010 21:42:50

Green
Редови

ми те политиците се чудят как да ни накарат да ги мразим още повече май до този извод стигнах
пък за полицията не ми говори аз съм най пострадал от това да ме преджобват заради това че съм с дълга коса и съм изглеждал съмнителен даже си ми го казаха в лицето да си дам наркотичните вещества какви то нямах заплашнаха ме че ще спя на топло и какво ли не само дето не ме съблякоха гол да ме огледат по щателно  (ако някой полицай има тук да не се убижда това не е единствената причина да ги мразя ама за това на лични че да не спамя тук)

Офлайн

0

#7 21.12.2010 21:52:48

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Факт е, че в повечето европейски страни е забранено носенето на определени типове ножове (пружинни, двуостри, над определена дължина на острието и пр), така че неизбежно и ние ще вървим в тази посока. Няма как.

Вярвам, че все някаква (макар и хлабава) регулация трябва да има. Въпроса е, че като познавам законотворческия гении на родните депутати, пак ще измъдрят някоя боза.

Поживем - увидим.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 21.12.2010 22:11:33

Dakota
Редови

Приятели!Докато се оставяме да ни плъзгат по избежни и неизбежни посоки,така добре ще ни подредят,че ще се чудим от къде ни е дошло!
Не  се спряха,мамицата им!Ще посегнат и на последните ни свободи!
Ама нема да стане на техната!

Ще ни пипат ножовете!Пендели мръсни!Революция ще стане,това предвиждам!

"Mitakuye Oyasin"

Офлайн

0

#9 21.12.2010 22:19:07

windwarrior
Зла Гад

Революция - едва ли. Ще попсуваме пред мониторите и ще ни мине. Тактиката е отработена много отдавна. Първо - гръмко заявление "Ще правим еди кво си"... следи се общественото мнение. Ако настанат брожения, също толкова гръмко заявление "Не са ни разбрали правилно, няма да правим еди какво си". Следват 6 месеца тишина, и после на някое скучно заседание на Парламента, рутинно и без много шум се приема това което са си решили. Спомнете си регистрацията на ГСО...

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#10 21.12.2010 22:21:50

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Dakota, ти да си видяла нещо да се промени в тая държава след "революция"? Жалко е, но ги няма хората, които биха я направили. А тези, които биха тръгнали, мисля са съвсем малко. Добре се справиха със задачата да ни карат да мислим повече за оцеляване, отколкото за свобода и право... sad

Офлайн

0

#11 21.12.2010 22:24:56

windwarrior
Зла Гад

Мда, Стоян добре е схванал мисълта ми. Революция в България може да се случи единствено ако вдигнат акциза на домашния алкохол.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#12 21.12.2010 22:26:11

Green
Редови

Ще ни пипат ножовете!Пендели мръсни!Революция ще стане,това предвиждам!

със сигурност народа няма да търпи много дълго
забелязъл съм че към което и хоби да се обърна все измислят някови скапани закони с които кефа ти се разваля или нямаш шанс за законно прогресиране

Офлайн

0

#13 21.12.2010 22:28:23

Dakota
Редови

Точно заради това,че вече сме им яли попарата,не трябва да ги оставяме да ни подвеждат,а да бъдем нащрек!

До оня ден можех свободно да си излизам по възстановки с Берданата,днес ако я покажа,ще ми в конфискуват!Другия вариант е да отида доброволно да им я предам,че да ми  я продупчат и пломбират.
Ще им  я дам ,ама га ма няма!

Ако не се научим да си устояваме правата,ще ни въртят номера както си искат!Тъй,че се стягайте!Четете законите,защото ние любителите на хладното оръжие,първи ще пострадаме от това!

"Mitakuye Oyasin"

Офлайн

0

#14 21.12.2010 22:35:12

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Мисля си, че "Ние" сме една малка част от евентуално засегнатите от един такъв бъдещ закон-недоумица! Сещате ли се колко много други засегнати страни и най-вече финансови интереси ще има. Това са търговци на оръжие, търговци на ножове, знакови наши и чужди фирми-производители, майстори-производители и т.н. Няма да бъдем сами, така че Споко. Въпреки че "политическата воля" си е голяма работа /в момента/!!! Бай бушкраф кой го еб.......ва! Sorry за последното! sad

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#15 21.12.2010 22:45:11

Green
Редови

Мисля си, че "Ние" сме една малка част от евентуално засегнатите от един такъв бъдещ закон-недоумица

така е не сме засегнати само ние но ние също сме потерпевши.Не още разбира се но ако закона влезе в сила ще бъдем може би въпреки че едва ли някой ще спазва този закон едва ли хладнокръвните оръжия ще спрът да се носят из градовете по дискотеки или кой знае къде.
И все пак от друго страна такъв закон наистина трябва да има ето вчера са пребили един съученик с бокс и в момента е в пловдив правят му операция и доколкото мога да вярвам на слуховете е бил с опастност за живота

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff