XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#106 05.01.2014 08:13:36

Mohera
Редови

Регистриран: 02.02.2012

Отг: Дебати за остриетата на "MANLY" COMRADE

В крайна сметка дефектните остриета ще бъдат подменени wink. Мъжка и коректна постъпка и това е правилният начин за градене на имидж, което по нашите географски ширини е мътна и мъглива работа smile

Като ако има подобни случки във времето с други остриета от партидата, няма проблем да се подменят wink

Офлайн

0

#107 05.01.2014 10:35:59

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Аз пък още нямам отговор на мейла си за гаранционната им политика - частният случай се изясни, но мен ме интересува и общият...

Последно редактиран от Bradley (05.01.2014 10:43:42)

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#108 05.01.2014 12:04:38

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Ако грешката е тяхна и са решили да подменят дефектиралите до момента и евентуалните дефекти в бъдеще - чудесно! Това е правилното бизнес поведение. Така се прави!
Брадли, частния го приеми за прецедент и го съотнеси към общия и се успокой. Вече винаги можеш да се позовеш на този случай.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#109 05.01.2014 13:33:53

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Скоро гледах филмче за производството на Опинел. Невероятна техника имат. Мащабите на производството им е огромно. И въпреки това има много оплаквания от качеството на ножовете им. Всички са наясно предполагам, че при серийно производство, със изчистена технология процента на брака намалява. При занаятчийското производство нещата са различни. За сметка на това пък получаваш почти уникален продукт.
Доколкото разбирам Манли са далеч от производствените мощности на големите производители на ножове, освен това беше загатнато, че това не е основната им дейност. От там и забавянето на поръчката. А колкото до това дали счупените остриета са в следствие на некачествена работа, а не на неправилна употреба... аз си оставам на своето мнение.
Това залитане към свръх твърди ножове почва да се превръща във фикс идея за ножарите. Ама били презакалени - ми що ги поръчахте от Д2 бе? Що не ги поръчахте от 12С27. Нямаше да се чупят от най-лекото огъване. Ама не, трябва да сме яки.

П.П. И никъде не съм казвал, че не може с тънък нож да се отвори консерва. Казах че аз ни бих го направил с конкретни ножове, които си обичам и си ги ползвам за това в което са най-добри. Разбира се, ако се наложи бих отворил консервата с тях, но това означава да са изчерпани всички други възможности.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#110 05.01.2014 13:54:57

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Офроудажии, не ножари. И да, разбрахме, че с по- малко от 5 джобни ножа не излизаш big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#111 05.01.2014 14:36:41

Ийон Тихи
Редови

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011

Галимунди написа:

Това залитане към свръх твърди ножове почва да се превръща във фикс идея

Когато някой не е твърд на едно място, гледа да е твърд на друго.

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

0

#112 05.01.2014 14:51:23

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Галимунди написа:

Скоро гледах филмче за производството на Опинел. Невероятна техника имат. Мащабите на производството им е огромно. И въпреки това има много оплаквания от качеството на ножовете им. Всички са наясно предполагам, че при серийно производство, със изчистена технология процента на брака намалява.

В тубата е пълно с филми за Викторинокс и Венгер.За заводите, за поточните им линии и технологията.Мащабите едва ли са по-малки от тези на Опинел и при все това оплаквания почти липсват.Не че  Опинел и Викс/Венгер са съпоставими дори и след първия поглед , но и цените са различни.Явно не опира до машините......май си опира и до стандартите за качество.Франсетата явно още не могат да се мерят с швейцарците.

П.П.Не, че ми харесва хегемонията на Викс/Венгер , но трябва да им призная, че има за какво да са водещи. *WRITE*

Последно редактиран от Keltis (05.01.2014 14:52:59)

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#113 05.01.2014 15:22:38

OXYGEN
Редови

Регистриран: 04.12.2009

Не мога да разбера желанието на няколко човека тук да изкарат поръчалите ножа кривите.
Менли сами са предложили тази стомана наред с още 2 възможни ако не се лъжа за избор. При условие, че я предлагат, следва да са наясно какви може да са последствията и да се информира подобаващо клиента. Или изобщо да не се предлага.
Когато се договаря някакъв срок в договор, то производителя следва сам да си прецени дали може да го спази или не. Това каква част от дейноста му е, какви са му производствените мощности, брой служители и подобни, клиента изобщо не го интересуват. Щом са подписали договора значи са преценили, че тогава ще са готови и са длъжни да го спазят.

Офлайн

0

#114 05.01.2014 16:41:28

Галимунди

OXYGEN написа:

Не мога да разбера желанието на няколко човека тук да изкарат поръчалите ножа кривите.

Не оправдавам фирмата и не обвинявам клиентите за това, че са си купили нож от инструментална стомана. Всеки може да си харчи собствените пари както му харесва. Обаче мисля, че задължение на клиента е да се поинтересува какви са особеностите на различните видове стомана и как трябва да се отнася със ножа. Да не би като си купувате свинско в магазина продавачката да ви предупреждава: "Ама внимавайте с холестерола господине". Напомня ми на едно предупреждение за работа с микровълнова фурна - "Не сушете домашни любимци във фурната". Щото имало такъв случай и жената ги осъдила, защото никъде не пишело че не може.

Не ми харесва начина по който оплюхте една прохождаща фирма. Да не би на някой от вас случайно да се е счупило другарчето, та сте толкова напушени? До вчера купувахме каквото има, днес вече сме бетер германците.

И отново подчертавам, че нямам никаква връзка със въпросната фирма. Тези които ме познават могат да гарантират за това.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#115 05.01.2014 18:49:47

OXYGEN
Редови

Личчно на мен ми направи много по-лошо впечатление отношението на тази прохождаща фирма, отколкото проблема с остриетата и чирените.
За мен фирма, която иска да се утвърди на пазара, да си създаде реноме и доволни кленти не се отнася по този начин с клиентите си. Съжалявам, но мисля, че е крайно време да приключим с този бизнес модел по-подхождащ за някъде из Азия или Близкия Изток, а не в една европейска държава. Каквато се надявам всички искаме да станем. И което няма как да се случи ако толерираме подобни методи на работа.

Офлайн

0

#116 05.01.2014 19:27:19

Галимунди

А бе на мен не ми остана време да се запозная с цялата сага около поръчката, но обещавам да изчета всичките полемики по темата в оффроуд форума. Даже се регистрирах за целта.

Обаче не мога да толерирам хора които използват всеки проблем за да се упражняват в духовитост.

Офлайн

0

#117 06.01.2014 00:18:35

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Галимунди написа:

А бе на мен не ми остана време да се запозная с цялата сага около поръчката, но обещавам да изчета всичките полемики по темата в оффроуд форума. Даже се регистрирах за целта.

Обаче не мога да толерирам хора които използват всеки проблем за да се упражняват в духовитост.

Бях останал с впечатлението, че си изчел всичко по темата, ама явно съм грешал o_O
Аз пък не мога да толерирам некоректно отношение по договори от прохождащи фими.Представям си какво би станало като станат утвърдени big_smile
Но какво пък, на който не му понася да не чете big_smile

Последно редактиран от Keltis (06.01.2014 00:19:04)

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#118 06.01.2014 00:24:31

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

4fvgdaq_th.gif

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#119 06.01.2014 00:32:55

Zagy
Редови

Регистриран: 12.03.2013

Писна ми да чета глупости - аре заключвайте я тая тема. Като се появи яснота относно ситуацията и като се разбере какво ще предприемат от МЕНЛИ - турете един ъпдейт и тва е....

С добра дума и с пистолет в ръка се постига много повече, отколкото само с добра дума. - Ал Капоне

Офлайн

0

#120 06.01.2014 10:32:52

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Темата е за затваряне. Но трябва да се запази, защото се виждат отлично някои от типичните български черти. Просто нагледно.  big_smile

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff