XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 29.11.2013 13:52:19

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

"Бойни" ножове

ИИИИ той "Кондрат"-а бая уродлив  *ROFL* , кой болен мозък го е измислил или самогона е бил много кофти  big_smile Сигурно това недоразумение е епохално откритие в хладното оръжие  big_smile  big_smile
Като епохалната изгъзица на Спайдърко  *ROFL*  tongue

Дано дизайнерите на тези ножове са подходили разумно при избора си на съпруги и са се опирали на класическите форми илинии  big_smile  ако не искат един ден да се срамуват от снимките на децата си  *ROFL*

Имаме и нашенски подражатели, като гледам офроуда май пак са в челните редици big_smile

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#2 29.11.2013 15:24:07

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: "Бойни" ножове

Всъщност "Кондрат"-а го водят доста добър боен нож, въпреки (или по-скоро поради) странната форма се справя доста добре с рязане, мушкане и т.н. Има някъде клиповете в тубата, дето един руснаци правят тестове на прасешки трупове.

Ся, друг е въпроса доста хора които реално са воювали, никак не обичат термина "боен нож". Както казва Юра от офроуд форума - за да се стигне до употребата на боен нож боеца трябва да си е загубил автомата, лопатката, сумката с гранатите, колана и сумката с пълнителите. И освен това - да срещне поне още един идиот от противника, който да е направил точно същото. Е чак тогава може да се стигне до дуел с ножове smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#3 29.11.2013 16:29:38

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

Извития напред радва   *CRAZY* Намислил съм е такъв някакъв да си правя 6801580E.jpg

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0

#4 29.11.2013 16:34:18

windwarrior
Зла Гад

The Dark Owl написа:

Извития напред радва   *CRAZY*

Карамбит. Също предполагаемо боен нож.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#5 29.11.2013 17:30:37

Keltis
Редови

windwarrior написа:

Всъщност "Кондрат"-а го водят доста добър боен нож, въпреки (или по-скоро поради) странната форма се справя доста добре с рязане, мушкане и т.н. Има някъде клиповете в тубата, дето един руснаци правят тестове на прасешки трупове.

Ся, друг е въпроса доста хора които реално са воювали, никак не обичат термина "боен нож". Както казва Юра от офроуд форума - за да се стигне до употребата на боен нож боеца трябва да си е загубил автомата, лопатката, сумката с гранатите, колана и сумката с пълнителите. И освен това - да срещне поне още един идиот от противника, който да е направил точно същото. Е чак тогава може да се стигне до дуел с ножове smile

Кондрата ми прилича на ятаган с отрязан връх.Общо взето не се е морил много дизайнера да измисли нещо "ново" - резнал е върха на старото изпитано оръжие  wink

Все едно ей на тази сгъвайка да и резна върха и ...... сгъваем Кондрат!

Последно редактиран от Keltis (29.11.2013 17:31:43)

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#6 29.11.2013 17:33:30

Clibanion
Редови

Регистриран: 07.12.2012

The Dark Owl написа:

Извития напред радва   *CRAZY* Намислил съм е такъв някакъв да си правя 6801580E.jpg

Да ама си представи колко "пичовски" и "bad ass"-овски ще изглежда в някой пореден холивудски екшън, в който главния герой тип "Рамбо" го вади бавно от канията докато се промъква през нощта във вражеската база и с едно бързо движение го прокарва през гърлото, еле с тая извита форма на острието, на първия попаднал му арабин, латинос, негър, руснак, китаец, кореец или какъвто и да е типичен лош, който пречи на демокрацията big_smile

Офлайн

0

#7 29.11.2013 17:38:59

windwarrior
Зла Гад

Keltis написа:

Кондрата ми прилича на ятаган с отрязан връх.Общо взето не се е морил много дизайнера да измисли нещо "ново" - резнал е върха на старото изпитано оръжие  wink

На ятагана режещ е вътрешния ръб, както е при кукрито, кописа  и кулаците. По скоро ми прилича на клъцната кавалерийска шашка.

Keltis написа:

Все едно ей на тази сгъвайка да и резна върха и ...... сгъваем Кондрат!

А, аз не споря че дизайна блести с някаква особена оригиналност - просто казват че върши добра работа, за това за което е предназначен

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 30.11.2013 10:26:53

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

Clibanion написа:
The Dark Owl написа:

Да ама си представи колко "пичовски" и "bad ass"-овски ще изглежда в някой пореден холивудски екшън, в който главния герой тип "Рамбо" го вади бавно от канията докато се промъква през нощта във вражеската база и с едно бързо движение го прокарва през гърлото, еле с тая извита форма на острието, на първия попаднал му арабин, латинос, негър, руснак, китаец, кореец или какъвто и да е типичен лош, който пречи на демокрацията big_smile

E незнам,ама тва си е само оръжие(освен ако па ептен няма друг нож...много добре се справя и с отварянето на залепени с широко тиксо кашони big_smile личен опит ),предполагам няма да е коректно да се сравнява с типичните работни ножки Викторинокс и Мора big_smile Иначе на някои Рамбовски филм не му пречи и с нож за хляб да ги коля...Тва няма да направи ножа за хляб по добър или лош от това за което е направен..Ама ще си е нож за хляб...Та тва е като приказката че за всеки шаран си има кука big_smile
Е тоз отваря кашони перфектно ...

6664358h.jpg

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0

#9 30.11.2013 11:15:48

стефан чаков
Редови

Регистриран: 23.12.2010

[video][/video]

Който разбира,разбира и от свиренето на комара,който не разбира и от магарешки рев няма да разбере.

Офлайн

0

#10 30.11.2013 21:59:59

Clibanion
Редови

Регистриран: 07.12.2012

The Dark Owl написа:

E незнам,ама тва си е само оръжие(освен ако па ептен няма друг нож...много добре се справя и с отварянето на залепени с широко тиксо кашони big_smile личен опит ),предполагам няма да е коректно да се сравнява с типичните работни ножки Викторинокс и Мора big_smile Иначе на някои Рамбовски филм не му пречи и с нож за хляб да ги коля...Тва няма да направи ножа за хляб по добър или лош от това за което е направен..Ама ще си е нож за хляб...Та тва е като приказката че за всеки шаран си има кука big_smile

Да, де ама ножа за хляб като го види публиката и няма да си каже "Копелееее, бахти якия нож, батка! Че си купим таков!" и после създателите на филма да набарат известно количество пари от допълнителни продукти освен билети за кино и ДВД-та.
Аз лично такъв нож не съм ползвал никога, но ножа си е нож ако знаеш какво искаш можеш да го използваш за сто неща  *PARDON*

Офлайн

0

#11 30.11.2013 23:00:44

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Айде няма нужда да откриваме топлата вода (т.е. да обсъждаме предимно руски /щото руските барабар с хамериканските/ ножове за трепане са ПО ПО НАЙ) - ако ще си говорим за трепане на себеподобни ->

img_1564_1600x1200.jpg

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#12 30.11.2013 23:30:54

Zagy
Редови

Регистриран: 12.03.2013

Съгласен - камата си е кама. Като чуя "боен нож" и в главата ми веднага изниква образа на кама.

С добра дума и с пистолет в ръка се постига много повече, отколкото само с добра дума. - Ал Капоне

Офлайн

0

#13 05.12.2013 13:15:23

Keltis
Редови

А като чуя кама и веднага си спомням за Епългейт.За мен това е най-изчистената визия за кама.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rex_Applegate
http://en.wikipedia.org/wiki/Applegate% … ting_knife

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#14 04.11.2014 22:25:33

GOART
Редови

От: БГ/SE
Регистриран: 05.01.2011

The Dark Owl написа:

В БГ продава  ли се КАРАМБИТ? Някой ако виждал, да свирка.  smile

Tри неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

Офлайн

0

#15 04.11.2014 22:32:51

Bradley
cheechako

Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн